Društvo

U Forci osudili napad na građane Ulcinja

Murati: Nećemo dozvoliti da Ulcinj postane mjesto za liječenje frustracija i kompleksa

Prvomajski praznik, umjesto da bude dan kojim će se svi u tradicionalno gostoprimljivom Ulcinju radovati i veseliti, što je i javnosti poznato pretvorio se u nasilničko ponašanje sumnjivih lica koja palicama i pesnicama rješavaju nesuglasice i iskaljuju bijes nad mirnim građanima, kazao je Besmir Murati, član Glavnog odbora Force. 

Murati: Nećemo dozvoliti da Ulcinj postane mjesto za liječenje frustracija i kompleksa Foto: Forca
Portal AnalitikaIzvor

Kako navodi, nemili događaj u kojem gosti tuku mještane bez ikakvog povoda, a koji se dogodio na Adi Bojani ostavio je gorak ukus i još jednom pokazao nemoć države da se izbori sa problematikom nasilja.

"Teške tjelesne povrede, nanijete mještanima Ulcinja, koji ni na koji način nisu tome doprinijeli, od strane nasilnika, koji su Ulcinj došli da očigledno iskaljuju svoj bijes i liječe svoje frustracije su jasan pokazatelj da se kao građani moramo zapitati da li država ima mehanizme da se sa ovom pojavom izbori", kazao je Murati. 

Dodaje da ozbiljno zabrinjava i činjenica da lica koja su na svirep način tukli mještane još nisu pronađeni iako je njihov identitet poznat kako široj javnosti tako i organima reda, te ostavlja dilemu i nedoumicu da li ta lica neko štiti ili ih čak bodri u takvom ponašanju.

"Apelujemo na državne organe da što hitnije riješe slučaj, da se preduzmu sve neophodne mjere kako bi se nasilnici pronašli i priveli pravdi, a u tom pravcu kao politička partija, imajući pri tom na umu i interes turista i građana Ulcinja pomno ćemo pratiti rasvjetljavanje ovog slučaja, koji najoštrije osuđujemo", kaže Murati. 

Navodi da kao partija nećemo dozvoliti da nasilje postane uobičajen način rješavanja nesuglasica, te da će uvijek stati na stranu svih žrtava nasilja bilo koje vrste kako u Ulcinju tako i u Crnoj Gori.

"U konačnom ističemo da je Ulcinj grad gdje su svi bez obzira na naciju, vjeru ili bilo koje drugo opredjeljenje više nego dobro došli te da za nasilnike nema, niti će biti mjesta. Izgleda da najjužniji grad u državi nije više imun na nasilje kao negativnu društvenu pojavu, koje u zadnje vrijeme poprima oblik epidemije, ali kao politička partija svojim zalaganjem nećemo dozvoliti da Ulcinj postane mjesto za liječenje frustracija i kompleksa, već da ostane multikulturan, miran i Evropski grad, uz želju da se povrijeđeni u ovom događaju što prije oporave", zaključio je Murati. 

Portal Analitika

Komentari (1)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
S Skadar_na_Bojani_neregistrovani
03.05.2023. 07:42

Murati, ovo je politika Vašeg velikog Vezira i generalnog sekretara aktuelne Hunte .vaš Vezir Dritan i srbijanska sotonska crkva urušili su sve u CG, postali smo biće ravno Hunti sa istoka Afrike.Politiku i prevaspitavanje neposlušnih vode Litijaši i djeca Litijaša sa nadzorom paganski srbijanskih POPOVA.!!!

10
1