Crna hronika

"Odbio da potpiše zapisnik i saopštio da je vlasnik vlasnik automobila N.Đ."

UP: Vozilo Đeljošaja poslato na tehnički, policajcima se obraćao riječima s karakterom delikta

Policijski službenici saobraćajne policija su u ulici Bracana Bracanovića, u Podgorici, u cilju kontrole zaustavili vozilo marke „Audi Q7“ kojom je upravljao Đ.J., zbog uočenog prekšaja, shodno Zakonu o bezbjednosti saobraćaja na putevima, navode iz Uprave policije. 

Ilustracija Foto: PA
Ilustracija
Portal AnalitikaIzvor

"Zbog prekršaja, vozaču Đ.J. je uručen zapisnik o prijavi, koju je odbio da potpiše, navodeći da on nije vlasnik vozila, već da je vlasnik N.Đ.

Policijski službenici su u skladu sa zakonom uputili vozilo u najbližu stanicu za tehnički pregled vozila, u cilju vršenja kontrolnog tehničkog pregleda, gdje je ubrzo drugim vozilom stigao i N.Đ.", navode iz Uprave policije. 

Iz vozila koje je predhodno bilo predmet kontrole policijskih službenika, izlaze dva djeteta i prelaze u vozilo kojim je došao N.Đ, nakon čega ih je vozač, Đ.J. odvezao sa lica mjesta.

"N.Đ., koji je ostao na licu mjesta, tokom vršenja kontrolnog tehničkog pregleda vozila, obraćao se policijskim službenicima riječima koje su imale karakter delikta o čijoj konačnoj pravnoj kvalifikaciji će se izjasniti nadležni državni tužilac, a što je posljednično dovelo do izdavanja upozorenja i naređenja od strane policijskih službenika, a potom i dovođenja u prostorije Uprave policije, bez upotrebe sredstava prinude, a radi prikupljanja obavještenja, odnosno dodatnih obavještenja po nalogu državnog tužioca u cilju rasvjetljavanja okolnosti ovog događaja i njegove kvalifikacije", navode iz Uprave policije. 

N.Đ. je, dodaju, potom napustio prostorije policije, a policijski službenici su sve službene radnje u vezi kontrole učesnika u saobraćaju, preduzimali sa posebnom pažnjom i senzibilitetom, a posebno tokom i nakon što je utvrđeno da su se u vozilu zatamnjenih stakala koje je bilo predmet kontrole nalazilo dvoje djece, koje je sa lica mjesta odmah nakon dolaska N.Đ., kao roditelja, odvezao Đ.J., kome su to policijski službenici i omogućili nakon što je prethodno telefonom pozvao N.Đ.

Đeljošaj pušten nakon saslušanja, formiran predmet zbog napada na službeno lice
1
Đeljošaj pušten nakon saslušanja, formiran predmet zbog…
04.11.2022 21:46

 

Portal Analitika