Crna hronika

"Na području primorskih opština intenzivne aktivnosti dovele su do oduzimanja više komada oružja i municije"

MUP: Pojačane kontrole u cilju pronalaska i oduzimanja oružja u ilegalnom posjedu građana

Službenici Uprave policije vršili su protekle sedmice pojačane kontrole u cilju pronalaska oružja u ilegalnom posjedu građana, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova. 

MUP: Pojačane kontrole u cilju pronalaska i oduzimanja oružja u ilegalnom posjedu građana Foto: MUP
Portal AnalitikaIzvor

Kako navode, na području primorskih opština intenzivne aktivnosti dovele su do oduzimanja više komada oružja i municije.

"Službenici Odjeljenja bezbjednosti Bar su oduzeli: dva pištolja (izdata dva prekršajna naloga), 19 komada detonatorskih kapisli, 30 metara sporogorećeg štapina, dvije vježbovne ( školske ) protivtenkovske mine, 14 komada municije raznog kalibra (podnesena krivična prijava protiv jednog lica), tri ručna suzavca, 25 komada pištoljske municije. U opštini Kotor oduzet je pistolj i puška, kao i sedam metaka pištoljske municije", kažu u saopštenju. 

U Herceg Novom oduzet je, dodaju, pištolj marke CZ 99, sa 88 komada metaka - važenje dozvole je isteklo te se očekuje kvalifikacija krivičnog djela od strane tužioca.

"U ovoj opštini oduzet je i gasni pištolj marke Ekol Tirol bez dozvole, sa 50 komada barutnih metaka, kao i osam patrona puščane municije. U opštini Tivat oduzet je gasni pištolj i četiri pištoljska metka. U okviru akcije “Poštuj život vrati oružje” u Baru i Budvi nedavno su vraćena dva pištolja", navode u saopštenju. 

Podsjećaju da je kao rezultat ovih aktivnosti na teritoriji opštine Nikšić pronađeno i oduzeto više komada vatrenog oružja, municije i sredstava posebne namjene.

"Nikšićka policija je sinoć, postupajući po naredbi sudije za istragu, izvršila pretres stana i drugih prostorija koje koristi osamnaestogodišnje lice iz Nikšića i tom prilikom od oca ovog lica oduzela dva pištolja u ilegalnom posjedu, kao i lovački karabin u ilegalnom posjedu. Osim toga, oduzeto je i 245 komada municije različite vrste i kalibra, dva prazna pištoljska okvira i dva okvira u kojima se nalazilo 12 komada municije, redenik sa 50 komada puščane municije i jedan optički nišan. Pretresom na ovoj lokaciji pronađeni su i oduzeti topovski udar, tri komada ručnih dimnih bombi i jedna fleš bomba, kao i dva inicijalna upaljača", ističu u saopštenju. 

Službenici Uprave policije će, dodaju, i u narednom periodu nastaviti sa pojačanim aktivnostima na ovom planu.


Portal Analitika

Komentari (5)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
J Javna_tajna_neregistrovani
07.05.2023. 20:20

Kontrolisite i crkve i manastire crkve Srbije, oni ilaju najvece zalihe oruzja u CG, i ptice na grani to znaju

2
0
S Snajperista_neregistrovani
06.05.2023. 17:13

Hahaha, lizisahanska, inferirona i iskompleksirana vlast cim pocne kisa u Srbiji oni ovdje sire kisobrane.

7
0
A Asker_neregistrovani
06.05.2023. 16:42

Koliko je bilo samoopaljenja i samoranjavanja pripadnika MUP-a pri izvođenju obuke gađanja vatrenim oružjem u toku ove godine?

6
0
Z Znamzajadac_neregistrovani
06.05.2023. 15:40

Ko kontroliše načelnike i pripadnike MUP-a po tom osnovu?!

10
1
k kampanja_neregistrovani
08.05.2023. 08:39

@Znamzajadac_neregistrovani Nacelnici nose kuci svaki ljepsi komat zaplijenjenog oruuzja . Jedan vakat su otimali i kola po gradu koja im se svide kao " na provjeru". Voze po pola godine dok ga uniste a onda vrate kao ispravno je . Veljovic iz MK je zapalio na Cemovsko polje hiljade automobila .

0
0