Region

Munjić: BiH će ispitati navode da je Milan Radoičić nabavljao oružje u Tuzli

Direktor Federalne uprave policije u Bosni i Hercegovini, Vahidin Munjić, izjavio je da će provjeriti da li je Milan Radoičić kupovao oružje na prostoru FBiH, javlja N1.

Munjić: BiH će ispitati navode da je Milan Radoičić nabavljao oružje u Tuzli Foto: N1
N1Izvor

„Federalna uprava policije preduzeće aktivnosti koje se odnose na provjeru navoda o tome da je lice Milan Radoičić od januara 2023. godine do 24. septembra nabavljao oružje, municiju i eksplozivna sredstva velike razorne moći iz Tuzle. Već ujutro zatražićemo od organa Republike Srbije da nam dostave raspoložive informacije, a nakon čega ćemo poduzeti mjere i radnje iz naše nadležnosti“, rekao je Munjić.

Za to vrijeme Istraga.ba, pozivajući se na svoja saznanja, piše da je Radoičić ove godine u Bosnu i Hercegovinu ušao samo jednom, kada je u junu iz Beograda avionom doputovao u Banju Luku, te da je to „jedina ovogodišnja direktna veza Milana Radoičića sa BiH“.

U nedjelju, 24. septembra, u selu Banjska ubijen je kosovski policajac, poslije čega je uslijedila akcija specijalnih jedinica Kosovske policije usmjerena na naoružanu grupu koja je utočište pokušala da pronađe u manastiru Banjska. U akciji su ubijena trojica Srba, porijeklom sa sjevera Kosova.

Doskorašnji potpredsjednik Srpske liste Milan Radoičić preuzeo je na sebe odgovornost za dešavanja u selu Banjska, a danas je uhapšen i saslušan u Beogradu.

Saslušan Radoičić, pred tužilaštvom je negirao krivicu
23
Saslušan Radoičić, pred tužilaštvom je negirao krivicu
03.10.2023 17:00

 

Portal Analitika

Komentari (2)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
c crveno_neregistrovani
03.10.2023. 21:11

Uhapsiše njega njegovi, još da lisicama na Kosovo da ga vrate😂😂😂😂😂😂.Da neće ko od ovih naših na Kosovo , da ga brane?😁

5
1
j joca_neregistrovani
04.10.2023. 06:57

@crveno_neregistrovani Vučić žrtvuje konja za partiju - ali ništa od toga!

3
0