Društvo

Mujović: Radulović žrtvovao druge za svoje interese

Izvor

Upravni odbor Univerziteta Crne Gore razriješio je u srijedu Radulovića zbog, kako je saopšteno, nepoštovanja i ignorisanja odluka tog univerzitetskog tijela.

Mujović u reagovanju, dostavljenom agenciji MINA, kazao da se, za razliku od Radulovića, nikada nije bavio politikom na fakultetu.

On je naglasio da za vrijeme njegovog mandata nije bilo mobinga, nije bilo protjerivanja sa posla po raznim osnovama, kao što sada ima.

- Ali je zato bilo njihovih opstrukcija rada vijeća, a sve u cilju da bi se izabrao sin Draga Radulovića. Zato je vijeće i bilo u blokadi nekoliko mjeseci pri kraju mog mandata, a ne dvije godine, kako navodi Radulović, kaže Mujović.

On je naglasio da je 18. avgusta 2011. u potpunosti regularno okončao svoj mandat dekana, u trajanju od tri godine, iako "interesna družina podvaljuje da sam navodno razriješen".

- Za cijelo vrijeme trajanja mog trogodišnjeg mandata dekana, zbog anonimnih prijava i podvala, bio sam pod lupom svih mogućih kontrolnih institucija, od Univerziteta Crne Gore, preko Državne revizorske institucije, Vrhovnog državnog tužilaštva, raznih vrsta inspekcija, koje nijesu utvrdile nijednu nezakonitost u mom radu, navodi Mujović.

On kaže da nikada, "za razliku od Radulovića i ostalih koji na fakultetu zapošljavaju svoju djecu i najbliže rođake, nije doveo na Pravni fakultet nikoga po familijarnoj ili kumovskoj vezi".

- Svaka druga tvrdnja, ordinarna je laž i izmišljotina familijarno-kumovsko-interesne osovine, koja je na Pravnom fakultetu tokom cijelog trajanja mog dekanskog mandata raznim podvalama, zlonamjernim anonimnim dojavama i pokvarenostima svake vrste, nesvojstvenim akademskoj sredini, pokušavala da diskredituje mene i moj rad tri godine u kontinuitetu, navodi Mujović u saopštenju dostavljenom agenciji MINA.

On podsjeća na izjavu Radulovića da ga nije interesovalo dekanstvo, već su ga “molili” da dođe za dekana.

- Istina je da je sve to činio, kako bi doveo svog sina na fakultet i to na svojoj katedri, tvrdi Mujović, koji je sada rukovodilac međunarodno pravnog smjera na Pravnom fakultetu.

On je optužio Radulovića i za pogrešnu kadrovsku politiku.

"Radulović je crnogorske kadrove potiskivao, a dovodio druge van Crne Gore, suprotno uputstvu Univerziteta o tome da se zbog principa racionalizacije moraju koristiti crnogorski kadrovi«, rekao je Mujović.

On citira riječi Radulovića da sada “normalno rade organi Pravnog fakulteta”.

- Da li pod “normalnim” radom podrazumijeva situaciju u kojoj nema sekretara fakulteta, koji je otpušten sa posla, davanje otkaza najkvalitetnijim asistentima, tuče, krivične prijave, mobing usmjeren protiv kvalitetnog kadra, skrivanje finansijkog poslovanja, čak i od kolega sa fakulteta, navodi Mujović.

On je pozvao Radulovića da precizno kaže koji to članovi kolektiva podržavaju nezakonitosti koje je činio i zbog kojih je razriješen.

- Njihovo javno oglašavanje imenom i prezimenom, biće blagotvorno, jer će otkriti i ukupnoj javnosti i Univerzitetu Crne Gore ko su to (do sada skriveni iza zavjese) članovi familijarno-kumovsko-interesno povezane družine, poručio je Mujović, javlja agencija MINA.

Portal Analitika