Politika
  • Portal Analitika/
  • Politika /
  • Mugoša: Priča o principu i programu svela se na raspodjelu resora, stiče se utisak da vlada bira parlament, a ne parlament vladu

"Nijesmo htjeli da dolivamo ulje na vatru i pustili smo onima koji razgovaraju da se potencijalno dogovore"

Mugoša: Priča o principu i programu svela se na raspodjelu resora, stiče se utisak da vlada bira parlament, a ne parlament vladu

"Vrlo vodimo računa ko se kako odnosi prema nama, i to će biti jedan od bitnih faktora hoćemo li nekog podržati ili nećemo", poručio poslanik Socilademorkata

Mugoša: Priča o principu i programu svela se na raspodjelu resora, stiče se utisak da vlada bira parlament, a ne parlament vladu Foto: RTCG
Portal AnalitikaIzvor

“Proces formiranja 44. vlade je neizvjestan i komplikovan, kako vrijeme prolazi trebalo bi da se iskristališe potencijalna većina, a mi vidimo da iz dana u dan mandatar nailazi na brojne probleme”, kazao je poslanik Socilademorkata Boris Mugoša za RTCG.

Istakao je da se od priča o principu i programu svelo na priču o raspodjeli resora i kome je bitan koji glas.

"Kako je i mandatar sam rekao, u pitanju su opstrukcije unutar njegove partije ali i spolja. Komplikovan je proces i teško je prognozirati", naglasio je Mugoša.

Poručio je da se nalazimo u specifičnoj društveno-političkoj situaciji gdje Crnoj Gori potrebna vlada.

"Mi već šest mjeseci imamo parlament koji ne funkcioniše, što je veliki problem. Stiče se utisak da vlada bira parlament, a ne parlament vladu", kazao je Mugoša.

Naglasio je da bi trebalo da se dođe do dogovora i da se odblokira parlament, te da se izabere rukovodstvo parlamenta.

"Moramo odblokirati parlament i da počne da funkcioniše. Od priče o principu i programu svelo se na priču o raspodjeli resora i kome je bitan koji glas", istakao je on.

Mugoša je kazao da su Socilademorkate reagovale onda kada su neke partije počele da vježbaju principe preko njihovih leđa.

"Tada smo ih zamolili da nas ne pominju jer ne učestvujemo u pregovorima oko 44. vlade, u zvaničnim pregovorima nijesmo učestvovali i poručili im da se bave njihovim odnosima", kazao je on.

Poručio je da smatra da su Socijaldemokrate u ovom procesu pokazale zavidan nivo državničke odgovornosti.

"Nijesmo htjeli da dolivamo ulje na vatru i pustili smo onima koji razgovaraju da se potencijalno dogovore. Nema potrebe da se dodatno podižu tenzije. Vrlo vodimo računa ko se kako odnosi prema nama, i to će biti jedan od bitnih faktora hoćemo li nekog podržati ili nećemo", poručio je Mugoša.

Na pitanje da li bi Socilademorkate pristale na razgovore ukoliko ih mandatar pozove i ukolikose vlada ne formira od onih koji su na konsultacijama kod predsjednika njega ubijedili da imaju većinu, da li bi onda podržali manjinsku podršku, Mugoša je kazao da je razgovor uvijek dobrodošao.

"Da bi se dogovorili prvo treba da razgovaramo. Stvar je mandatara ko će učestvovati u pregovorima. Razgovor je dobrodošao, bez obzira na vlast i opoziciju nama će trebati mnogi razgovori oko mnogih stvari, parlamentu gdje je potrebna dvotrećinska ili tropetinska većina", kazao je Mugoša.

Portal Analitika

Komentari (2)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
1 100postoctnogorka_neregistrovani
29.09.2023. 08:33

Bravo Boki SD je jedina partija koja.ne gazi svoje prinvipe zbog fotelja Bravo!!!

2
0
S Sekula_neregistrovani
28.09.2023. 10:25

Bilo bi dobro da Mugosa predje u Evropa sad. Bio bi to jos jedan glas za vladu a ne bi morali da se glibamo saradnjom sa cg separatistima.

1
11