Politika

Mugoša: SDP je opsjednut likom gradonačelnika Podgorice

Izvor

- Očekujem ponovo sinhronizovane napade drugih sadržaja na moju ličnost čak i privatno. Ali to mi ne smeta. Ja sam spreman tu da odgovaram za svoj rad, ali mislim da je to već malo opsjednutost. Opravdana je, jer ih u Podgorici nema.

Komentarišući nedavnu izjavu lidera SDP-a Ranka Krivokapića da ne želi da polemiše sa lokalnim funkcionerima, Mugoša kaže da na taj način Krivokapić vrijeđa ne samo njega, već i građane glavnog grada.

- Ja znam da je njima milo što ja nisam u parlamentu, jer je tamo mnogo teže sa mnom, nego bez mene. Ono što je ružno i što bih podsjetio građane Podgorice da nikada ne zaborave: vrijeđajući nekoga kome su građani dali povjerenje, i ko radi u interesu građana, sa te hijerarhijske pozicije se vrijeđaju građani Podgoirice.

Pored polemike Mugoša - SDP, nastavljena je i polemika MugošaVijesti. Mugoša je danas oštro kritikovao medijsku scenu, ali i najavio tužbu protiv MANS-a zbog lažnog prijavljivanja.

- Zaista, to je jedno bestijalno izvještavanje, besprimjerno, besprizorno. To su najblaži termini koje mogu da sebi dozvolim na ovoj konferenciji.

Mugoša se obratio i novinarima tog medija:

- Svako se bori za neku poziciju, pa i vaši osnivači. Oni će sada da osnivaju nešto drugo,l ali ću ih ja sačekati. Moraćemo da raščistimo ono prvo što još nije raščišćeno za državne organe koje vi kritikujete.

No, nije tu kraj ocjene gradonačelnika o medijskoj sceni u Crnoj Gori.

- Vi, koji propovijedate moral, borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala, ste organizovano pljačkali državu i, naravno, to je onda atak na slobodno novinarstvo, atak na vlast, vrh vlasti, djelove vlasti itd. Performansi su sada u modi, ali dajte nešto veselije za performanse. Ko će se ukinuti i sahraniti od novina, bože moj? Jednom riječju, prevedite na engleski ili crnogorski jezik... gadluk! Jedna ocjena o našoj medijskoj klimi.

Nedavno je MANS najavio krivičnu prijavu protiv Mugoše i vlasnika kompanije "Carine". U tom slučaju "Carina" sve je urađeno u skladu za zakonom, podsjeća gradonačelnik, i toj nevladinoj organizaciji uzvraća kontra-tužbom.

- Ovom prilikom najavljujem da ću ja podnijeti krivičnu prijavu za lažno prijavljivanje, jer se malo pretjeralo oko toga - zaključio je Mugoša.

(Foto: cgekonomist.com)

Portal Analitika