Crna hronika

Odloženo suđenje grupi za planiranje ubistva Nemanje Zurovca

Mrvaljević i ostali pred sudom 28. marta

Suđenje Zoranu Mrvaljeviću i njegovoj grupi za planiranje ubistva Nemanje Zurovca danas je u podgoričkom Višem sudu odloženo za 28. mart usljed zdravstvenih problema advokatice iz redova odbrane.

Mrvaljević i ostali pred sudom 28. marta Foto: Pobjeda
PobjedaIzvor

Proces vodi sutkinja Nada Rabrenović.

Pored Mrvaljevića optužnicom Specijalnog tužilaštva obuhvaćeni su Krsto Vujić, Slobodan Vico i Jovan Riznić. Oni se terete za krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije, a Mrvaljević za ubistvo putem podstrekavanja i šverc droge.

Na današnje ročište nije pristupio ni optuženi Jovan Riznić, za kojeg je advokat Danilo Mićović naveo da je zbog lošeg zdravstenog stanja prevezen hitnom u bolnicu Meljine.

Optuženi Mrvaljević danas je odgovarajući na pitanje suda zašto nije dostavio medicinsku dokumentaciju kako bi opravdao izostanak sa prethodnog ročišta priznao da nije bio bolestan već da nije imao čime da dođe iz Herceg Novog pošto mu je policija oduzela automobil.

On je naveo i da je danas došao neregistrovanim blindiranim vozilom i rizikovao kako bi ispoštovao sud i odazvao se pozivu.

Prema navodima optužnice, Zoran Mrvaljević je 2016. godine formirao kriminalnu organizaciju čiji je član 2019. godine postao i Milan Kankaraš koji je u ovom predmetu dobio status svjedoka saradnika.

Kankaraš je kao svjedok saradnik ispričao u Specijalnom tužilaštvu da ga je Mrvaljević postrekavao na ubistvo Zurovca nudeći mu zauzvrat 40.000 eura i kilogram kokaina. On je naveo da je Mrvaljević nabavo pištolj s prigušivačem, ali ubistvo nije izvršeno. Kankaraš je u SDT-u ispričao i da je bio član dvije suprotstavljene kriminalne organizacije.

On tvrdi da je Mrvaljeviću i Vujiću javljao gdje se nalaze Roganovići u periodu kada je Vladimir Roganović trebalo da izađe iz zatvora.

Nakon likvidacije Vladimira Roganovića, kako tvrdi Kankaraš, ova grupa je zbog pojačanih kontrola hercegnovske policije na kratko obustavila aktivnosti na pripremi ubistva Šćepana Roganovića.

Portal Analitika