Svijet

Monstruozan zločin: Terete ga da je ubio ženu i ćerku ubacivši im zmiju u sobu

Zvjerski zločin jedna je od tema koje su proteklih dana zaokupljale pažnju javnosti u Indiji.

Monstruozan zločin: Terete ga da je ubio ženu i ćerku ubacivši im zmiju u sobu Foto: UGC
Portal AnalitikaIzvor

Naime, 25-godišnji muškarac iz indijske države Odiša, uhapšen je pod optužbom da je ubio ženu i ćerku tako što je u njihovu sobu, dok su spavale, ubacio kobru.

Zločin se dogodio u oktobru u selu Adeigaon, a policija je nakon istrage lišila slobode muškarca K. Ganeš Patru.

On je, kako su izvijestili indijski mediji, od početka braka 2020. godine imao razmirice u braku, iz kojeg je imao dvogodišnju ćerku.

Optuženi je u oktobru od lokalnog krotitelja zmija kupio kobru, pri čemu mu je kazao kako mu je otrovnica potrebna zbog vjerskog obreda.

Tog je dana držao kobru u plastičnoj kutiji, a potom je navodno kasno uveče pustio u sobu u kojoj su spavale njegova supruga i ćerka. Ujutro su njih dvije pronađene mrtve sa više zmijskih ugriza na tijelima, dok je optuženi kazao kako je spavao u susjednoj sobi.

Prvobitno je policija zaključila kako je u pitanju nesrećan slučaj, odnosno da se zmija sama ušunjala u njihovu kuću. No, pošto je otac njegove supruge iznio optužbe, uslijedila je opsežnija istraga.

“Osumnjičeni je uhapšen mjesec nakon incidenta, pošto su prikupljene izjave i dokazi. Tokom ispitivanja, prvobitno je poricao optužbe. Kasnije je kazao kako se možda kobra sama oslobodila, a zatim i da je možda on kriv”, naglasili su iz policije, a prenose indijski mediji.

Portal Analitika