Društvo
  • Portal Analitika/
  • Društvo /
  • MKM: Obavezivanje aktera izbora na poštovanje slobode medija i sprečavanje širenja dezinformacija demokratski iskorak

Pozdravili potpisivanje Kodeksa za fer i demokratsku izbornu kampanju

MKM: Obavezivanje aktera izbora na poštovanje slobode medija i sprečavanje širenja dezinformacija demokratski iskorak

Ministarstvo kulture i medija podržava potpisivanje Kodeksa za fer i demokratsku izbornu kampanju svih aktera parlamentarnih izbora, kojim su se na inicijativu CDT-a izborne liste obavezale da će promovisati neprikosnoveno pravo građana da glasaju slobodn, saopšteno je iz ovog resora. 

MKM: Obavezivanje aktera izbora na poštovanje slobode medija i sprečavanje širenja dezinformacija demokratski iskorak Foto: Ministarstvo kulture
Portal AnalitikaIzvor
Kako navode, obavezivanje aktera izbora, između ostalog, na poštovanje slobode medija, i sprečavanje širenja dezinformacija, te odgovorno ponašanje na društvenim medijima, demokratski je iskorak koji može rasteretiti javni diskurs i doprinijeti zdravijem i senzitivnijem narativu.


"Vjerujemo da ovakve akcije mogu doprinijeti da se zaustave zabrinjavajući trendovi, posebno kada je u pitanju jezik netolerancije, pa i širenje mržnje, kojim u poslednje vrijeme svjedočimo", kazali su u saopštenju. 
Portal Analitika

Komentari (1)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
M Meki_neregistrovani
25.05.2023. 16:19

A ćuti ministarko,kao i dosad....završi svoju "kulturnu" besmislicu!!!

0
0