Podgorica

Mještani Botuna ne dozvoljavaju da se asfaltira alternativna saobraćajnica

Nakon razgovora sa mještanima Botuna povodom izgradnje budućeg postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, Glavni grad je izašao u susret njihovom (tada jedinom) zahtjevu i dao nalog gradskom preduzeću Putevi da se asfaltiranje alternativne pristupne saobraćajnice, čijim stanjem Botunjani nijesu bili zadovoljni, završi u najkraćem mogućem roku.

Mještani Botuna ne dozvoljavaju da se asfaltira alternativna saobraćajnica Foto: pgbiro
PG Biro/Portal AnalitikaIzvor

Iako su mještani Botuna ovaj zahtjev iznijeli i putem sredstava javnog informisanja, jutros kada su radnici nadležnog gradskog preduzeća izašli na teren da okončaju pomenute radove, naišli su na negodovanje dijela stanovništva i radovi su obustavljeni.

Dakle, očigledno je da se u konkretnom slučaju radi o klasičnoj opstrukciji jednog dijela stanovinika Botuna, kojima bolji kvalitet života građana tog dijela grada nije prioritet. Dodatno potpomognuti i ohrabreni izjavama predstavnika određenih političkih partija, jasno je da na ovaj način pokušavaju da realne probeme i izazove koje gradska uprava želi da riješi onemoguće i politiziju.

Dokaz za kvalitet ovog projekta je i činjenica da je Evropska unija u njegovu realizaciju investirala preko 10 miliona eura i zato nećemo dozvoliti da krajnje neodgovorni pojedinci motivisani političkim pobudama zaustave razvoj Podgorice. Kao odgovorna gradska uprava iskoristićemo sva pravna sredstva da se obezbijede pretpostavke kako bi se najvažniji projekat za Podgoricu doveo do kraja, a na taj način i dokazali da je Crna Gora država vladavine prava.

Portal Analitika