Zabava

Četvrta autorska numera

(VIDEO) "Sve godine": Pogledajte spot za novu pjesmu podgoričke klape Camerton

Mještovita klapa Camerton iz Podgorice objavila je novu autorsku pjesmu „Sve godine“. 

(VIDEO) "Sve godine": Pogledajte spot za novu pjesmu podgoričke klape Camerton Foto: Vesela Mišković
Portal AnalitikaIzvor

Pjesmu je napisao i klapi poklonio profesor Jasminko Šetka iz Omiša, između ostalog iskusni i vrsni kompozitor klapskih pjesama, a divne riječi pjesme 'Sve godine' napisala je Ružana Kovač.

Aranžman potpisuje kompozitor Aleksandar Saša Gajić.

Novu pjesmu „Sve godine“ prati i prikladan spot, kojeg potpisuje producent Miodrag Miki Dragićević, produkcija Wild Beauty Live.

“Vjerujemo da će pjesma dotaći srce i dušu onih koji je poslušaju, kako ljubitelja klapske muzike, tako i svih ostalih. Glas našeg tenora Jovana Vukovića, koji ima solo dionicu u pjesmi 'Sve godine', budi i donosi najljepše emocije”, poručuju iz klape Camerton. 

Pjesma „Sve godine“, je četvrta autorska pjesma mješovite klape Camerton koja postoji već pet godina. Prethodno, za klapu su pjesme napisali Tonči Petrović, tekst Gracijela Čulić „Stari mlini“ (nagrade publike za novu klapsku pjesmu 2018., međunarodni festival klapa Perast), Aleksandar Saša Zeković, „Dormi, Dormi“ i pok. Poly Gjurgjevic „Prijatelju baci sidro“ (treća nagrada za najbolji tekst pjesme, međunarodni festival klapa Perast 2022.). Klapa je do sada, tačno prije dvije godine, objavila obradu i spot za englesku baladu „Scarborough Fair“.

„Klapu su u prethodnih pet godina vodili profesor Miloš Skender, kompozitor Aleksandar Saša Gajić, student muzike Anton Lekocaj, profesorica Jelena Mihaljević. Mješovita klapa Camerton u svom repertoaru ima tradicionalne klapske pjesme, izvorne narodne pjesme, obrade pop melodija, a izvodi ih a capella ili uz pratnju instrumenata. Klapa je do sada imala mnogobrojne nastupe u zemlji i regionu, na festivalima, kulturnim događajima, korporativnim zabavama, događajima državnih i lokalnih institucija, održala je i nekoliko samostalnih koncerata“, kazali su iz Camertona. 

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.