Politika

Mitrović: Skandalozno odbijanje kontrolnog saslušanja ministarke zdravlja Borovinić-Bojović

Tragedija koja se dešava u Crnoj Gori a koja se tiče sistematskog uništavanja institucija, počevši od Vlade, preko sudstva i tužilaštva, dostiže svoju kulminaciju diktatorskim i apsolutističkim ponašanjem većine u Skupštini Crne Gore koja odbija bilo kakav dijalog za dobrobit građana Crne Gore, poručio je Ivan Mitrović, poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore.

Mitrović: Skandalozno odbijanje kontrolnog saslušanja ministarke zdravlja Borovinić-Bojović Foto: DPS
Portal AnalitikaIzvor

"Jedini koji u ime i za račun naroda ima mandat da poziva Vladu na odgovornost i podnošenje računa povodom radnji koje preduzima jeste Parlament. Ipak, očigledno je da Crna Gora trenutno ne proživljava kulturu parlamentarnog dijaloga i nadzora, već se nalazimo u alarmantnoj situaciji da Vladu koja uništava ustavno-pravni sistem Crne Gore nema ko da kontroliše, jer se takvo njeno ponašanje odigrava pod kišobranom Skupštine Crne Gore", naveo je Mitrović. 

Kako kaže Mitrović, džaba parole o kontrolnoj funkciji Skupštine, od strane njenog Predsjednika koji postaje zastavnik njene deparlamentarizacije, i koji umjesto da otvori kolegijume za javnost kao što je to uradila prethodna većina, puni novinske stupce izjavama o neophodnosti kontrole rada Vlade a u suštini radi sve da potpuno uništi kontrolnu ulogu Parlamenta.

"Ipak, vladajuća većina na ovaj način, ne obračunava se sa Demokratskom partijom socijalista ili bilo kojom drugom partijom. Ovdje je riječ o obračunu sa građanima koji imaju pravo da dobiju podatke od svojih izabranih predstavnika, pogotovo kada je riječ o važnim životnim pitanjima kakvo je pitanje pandemije virusa Covid-19", zaključuje Mitrović. 


Portal Analitika