Društvo

Misija OEBS-a u Crnoj Gori donirala informatičku opremu organizacijama civilnog društva

U okviru zajedničke inicijative za jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva (OCD) u korišćenju digitalnih platformi tokom pandemije COVID-19, Misija OEBS-a u Crnoj Gori je u periodu od 15. do 26. marta isporučila IT opremu za 19 OCD.

Misija OEBS-a u Crnoj Gori donirala informatičku opremu organizacijama civilnog društva Foto: osce.org
Portal AnalitikaIzvor

Pored IT opreme, OCD koje se bave mladima dobile su Windows licence i godišnju licencu za softversku platformu za video i audio konferencije, razgovore i vebinare.

Izražavajući zahvalnost Misiji, izvršna direktorica NVO Forum MNE Elvira Hadžibegović-Bubanja kazala je: „Oprema je resurs koji će ovih 19 OCD koristiti u svakodnevnom radu sa mladima i koji će nam pomoći da prevaziđemo izazove izazvane pandemijom COVID-19, sa kojima se svi suočavamo.“

Zamjenica šefa Misije OEBS-a u Crnoj Gori Siv-Katrine Leirtroe kazala je: „Misija kontinuirano podržava aktivnosti vezane za mlade, što je posebno važno u vrijeme kada je naše normalno funkcionisanje ograničeno i zahtijeva dodatne napore i resurse. Drago nam je što će donirana oprema olakšati OCD rad sa mladima.“

Ova inicijativa pokrenuta je u jesen 2020. godine. Sastojala se od dva modula osnovnih i naprednih obuka za izgradnju kapaciteta, koji su unaprijedili znanje učesnika o dostupnim digitalnim platformama i njihovoj primjeni u svakodnevnom radu. Učesnici su naučili kako da koriste različite platforme za sastanke, obuke, konferencije i/ili istraživanja u onlajn režimu.

Obuka nudi onlajn tutorial o korišćenju digitalnih platformi koji su razvili treneri. Do kraja marta biće dostupan svim zainteresovanim OCD.

Portal Analitika