Društvo

Od Medovine do zgrade policije na Cetinju

'Minut ćutanja' traje duže od godinu: U neđelju protestna šetnja zbog masakra na Cetinju

Društvenim mrežama širi se poziv građanima da izađu na protestnu šetnju koja će biti organizovana u nedjelju, 8. oktobra, u 15.30 sati, od mjesta Medovina do zgrade policije na Cetinju, a povodom tragedije koja se na Cetinju dogodila 12. avgusta prošle godine, kad je Vuk Borilović u krvavom piru ubio 10 osoba.

'Minut ćutanja' traje duže od godinu: U neđelju protestna šetnja zbog masakra na Cetinju Foto: Media Biro
Portal AnalitikaIzvor

“Jeste li gledali serijal “Masakr odgovornosti” prethodne tri nedjelje? Jeste li se prisjetili da već duže od godinu dana traje “minut ćutanja” Vlade o tragediji koja je 12. avgusta prošle godine zadesila naš grad? Monstrum je pobio sve na koje je naišao. Mogao je tako naići i na vas ili na vašu đecu”, navodi se u pozivu na protest.

U pozivu su pobrojana i pitanja na koja još uvijek crnogorska javnost čeka odgovore.

“Oni na čiju je đecu, roditelje, braću ili sestre naišao – još čekaju na odgovore: Zašto Boriloviću nije oduzeto oružje? Zašto je policija obezbjeđivala Cetinjski manastir koji ni od koga nije bio ugrožen umjesto da zaštiti one koji su pedesetak metara odatle bili meta surovog zločina? Zašto nije bilo helikoptera kojim bi se prevezli specijalci? Zašto su policajci propuštali građane u sigurnu smrt? Zašto je nadležnima trebalo toliko vremena da izdaju naredbu o angažovanju specijalne jedinice? Zašto su lagali o vremenu prijave pucnjave i o trajanju neviđenog zločina? Zašto i danas lažu da je policija ispred manastira obezbjeđivala širu okolinu mjesta zločina? Zašto do danas niko od nadležnih nije makar odnio ostavku kao moralni čin”, neka su od pitanja.

Pozivaju se građani da ustanu i konačno prekinu 13 mjeseci dug 'minut ćutanja'.

“Pokažimo da smo i danas kao prije godinu zajedno s onima koji su izgubili svoje najdraže, s onima koje je izdala država koja nije reagovala na brutalni zločin usred centra grada koji je trajao gotovo sat vremena. Ustanimo i prekinimo 13 mjeseci dugi minut ćutnje i krenimo u protestnu šetnju za naše sugrađane, kako za one kojih više nema tako i za one koji su za njima ostali. Ja ću u nedelju 8. oktobra u 15:30 sati u protestnu šetnju – od Medovine do zgrade Policije, da ih pitam de su bili i što su činjeli prije 13 mjeseci. Oćete li sa mnom?”, navodi se u pozivu na protest.

Podsjećamo, nakon prve epizode serijala “Masakr odgovornosti, pokrenuta je peticija za donošenje Markovog i Mašanovog zakona.


Portal Analitika

Komentari (2)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
c crveno_neregistrovani
02.10.2023. 16:56

E zbog ovoga treba da se šeta i buni , vidimo se u neđelju

32
2
M Mija_neregistrovani
04.10.2023. 13:24

Kakvih avetinja i poslije god dana krenuli u setnju a 30 god nijesu kamenili na razna ubitstva a to sto cuvaju crkvu pa od koga nego od vas lude

0
0