Društvo
  • Portal Analitika/
  • Društvo /
  • Ministarstvo zdravlja: Izabrani ljekari iznosili netačne informacije, pozivamo na vraćanje empatije prema pacijentima

Tražiće detaljnu analizu rada izabranih doktora za prethodni period

Ministarstvo zdravlja: Izabrani ljekari iznosili netačne informacije, pozivamo na vraćanje empatije prema pacijentima

U clju objektivnog informisanja javnosti obavještavamo građane da su netačne i neutemeljene informacije koje su ovih dana iznosili pojedini izabrani ljekari, koje se potpisiju kao članovi Sindikalne organizacije, saopštili su iz Ministarstva zdravlja.

Ministarstvo zdravlja: Izabrani ljekari iznosili netačne informacije, pozivamo na vraćanje empatije prema pacijentima Foto: Ilustracija
Portal AnalitikaIzvor

„Naime, zvanični podaci Fonda za zdravstveno osiguranje koji isplaćuje zarade kompletnom zdravstvenom sistemu pokazuju da prosječna plata u zdravstvenom sistemu Crne Gore uključujući i ostala lična primanja – za april 2023.godineiznosi 982 €.

-Prosječne zarade uključujući i ostala lična primanja za april 2023.godine, za ljekare specijalista i ljekare specijalista stomatologije, ljekare subspecijaliste, izabrane ljekare i srednje
 medicinski kadar su iznosile:

- ljekar specijalista i ljekar specijalista stomatologije - 2.065,83 € 

- ljekar subspecijalista – 2.538,42 €

- izabrani ljekar – 1.615,75 €

- srednje medicinski kadar – 776,34“, navode u saopštenju.

Takođe, dodaju, važno je napomenuti da prvih 50 izabranih doktora po visini mjesečnih primanja ima zaradu veću od 2 000 eura, dok se prvih 100 plata u zdravstvenom sistemu kreće čak od 5.930 do 3.119 eura.

„Podsjećamo, da su u proteklom periodu upravo na inicijativu resora zdravlja plate svim zaposlenim u zdravstvu značajno uvećane, te se sada nalaze među najvišim za ovu oblast u cijelom regionu. Ljekari su zasluženo dobili uvećanje zarada, ali sada nam predstoji period vraćanja empatije prema pacijentu koji treba da bude siguran da ga u zdravstvenom sistemu čeka pomoć i briga za njegovo zdravlje bez bojazni da će bijeli mantili ostati nijemi na patnju i bolest koja čeka ispred njihove ordinacije“, stoji u saopštenju.

Ministarstvo zdravlja će, poručuju, hitno od direktora zdravstvenih ustanova primarnog nivoa tražiti kompletnu i detaljnu analizu rada izabranih doktora za prethodni period kako bi se „precizno uvrdile činjenice i donijela najbolja rješenja“.

 

Protest ljekara: Danas smo ovdje, sljedeće sedmice ispred Vlade
3
Protest ljekara: Danas smo ovdje, sljedeće sedmice ispred…
03.06.2023 12:37

 

Portal Analitika

Komentari (6)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
M Marina_neregistrovani
03.06.2023. 15:41

Je li to visoka plata za vase pojmove?kolike plate su po EPCG ?cime se oni bave?veci dio zapošljenih i koje škole imaju?!

1
0
p podgorica_neregistrovani
03.06.2023. 15:00

Sve se zna Uzimaju lopatama a nista ne rade Ovaj Ljutica je inace bitangai manipulator Od kako su im svima povecane plate i na primarnom i sekularnom nivou nista ne rade samo gledaju da uhvate krivinu i odu u radno vrijeme kod privatnika I isti Kadic to radi Zato je glavni krivac menadjment a ne MZ

0
1
j jasamovo_neregistrovani
03.06.2023. 14:31

A sve i da je istina to sto ljekari tvrde zasto mediji to prenose?Jedino ko nikad ne laze i kome bi daleko bilo pozlilo da slaze je Dritanga Abazdovic sa ministrima.Sve ostalo je laz i prevara.ADZICU LEGENDO!!!!!

3
0
R RecepAt_neregistrovani
03.06.2023. 14:17

Čini se da su se gospoda doktori malo prejeli pa ucjenjuju. Dosta zabusavaju na poslu, svjedok sam. Znanje im je vise nego skromno. Skresati im plate pa ce se umiriti.

0
4
B Beranski_Snp_neregistrovani
03.06.2023. 13:57

Dado sreži im plate ništa ne rade !

2
5
p podujam_neregistrovani
03.06.2023. 14:39

@Beranski_Snp_neregistrovani pa naravno,dovoljno je sto vam je Kbc napravio,ne trebaju mu doktori

1
0