Regioni

Pozivaju nadležne organe da spriječe veću štetu

Ministarstvo zdravlja: Zaštititi zdravstvene radnike u OB Bijelo Polje i spriječiti širenje neprimjerenih sadržaja

Ministarstvo zdravlja oglasilo se danas povodom, kako kažu, neprimjerenih sadržaja koje bliski srodnik pacijenta smještenog u bjelopoljskoj bonici širi društvenim mrežama, a koji su uznemirujućeg i prijetećeg karaktera,


Ministarstvo zdravlja: Zaštititi zdravstvene radnike u OB Bijelo Polje i spriječiti širenje neprimjerenih sadržaja Foto: Ilustracija
Portal AnalitikaIzvor

Oni ovim putem apeluju na nadležne državne organe da u najkraćem roku reaguju u skladu sa svojim ovlašćenjima.

„Neprihvatljivo je da u trenucima brige medicinskog osoblja za zdravlje pacijenta, bliski srodnik na neprimjeren i prije svega netačan i uznemirujući način šalje apele koji postaju vidljivi i izazivaju reakcije građana među kojima ima i onih sa prijetećim sadržajem“, kažu iz tog resora.

Kako navode, Ministarstvo zdravlja pruža punu podršku menadžmentu i osoblju opšte bolnice u Bijelom Polju, koje je za kratko vrijeme ovoj ustanovi vratilo ugled kakav zaslužuju medicinski centri, a koji se na ovakav način pokušava urušiti i izazvati sumnja u kredibilitet i stručnost odluka koje se donose u skladu sa medicinskom etikom.

„Kako bi se oni, ali i pacijenti koji borave u bolnici osjećali bezbjedno i sigurno, još jednom pozivamo nadležne organe da spriječe veću štetu i učine sve što je u njihovoj nadležnosti, kako bi se ovo lice, inače odranije poznatopoliciji, spriječilo u daljem djelovanju“, zaključili su.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.