Vaterpolo

Pozvali nadležne da hitno reaguju

Ministarstvo sporta i mladih: Napad na mladog vaterpolistu PVK Budućnost najgori oblik nasilja

Ministarstvo sporta i mladih osudilo je napad na mladog vaterpolistu PVK Budućnost i pozvalo nadležne institucije da hitno reaguju.

Ministarstvo sporta i mladih: Napad na mladog vaterpolistu PVK Budućnost najgori oblik nasilja Foto: East side water polo
Portal AnalitikaIzvor

„Najoštrije osuđujemo napad na mladog vaterpolistu PVK Budućnost, koji je ujedno i stipendista Ministarstva sporta i mladih”, kazali su. 

Podgorica: Napadnuti mladi vaterpolisti, reprezentativac povrijeđen
12
Podgorica: Napadnuti mladi vaterpolisti, reprezentativac…
29.05.2024 17:02

Ističu da je napad na bilo kog sportistu, a posebno na mladog reprezentativca predstavlja ne samo najgori oblik nasilja, već i udar na vrijednosti koje sport promoviše - fer plej, solidarnoat i poštovanje. 

„Ponašanje huligana na sportskim borilištima u prethodnih nekoliko mjeseci prevazilazi sve granice i stvara se atmosfera u kojoj nijesu sigurni ostali akteri mečeva, kako na terenu, tako i na tribinama“, upozorili su iz Ministarstva. 

Oni su najoštrije osudili ovaj akt i pozvali nadležne organe da hitno identifikuju i sankcionišu počinioca ovog nedjela.

„Našem mladom vaterpolisti pružamo punu podršku, uz uvjeravanje da ćemo i sistemskim pristupom sa drugim nadležnim organima, učiniti sve da se ovakvi incidenti ne ponove“, poručili su iz Ministarstva.

Portal Analitika