Svijet

Saopšteno je iz Ambasade Palestine u Crnoj Gori

Ministarstvo spoljnih poslova Palestine osuđuje ubistvo Sheikh Khader Adnana od strane izraelskih okupacionih snaga

Ministarstvo spoljnih poslova Države Palestine najoštrije osuđuje gnusni zločin izraelskih okupacionih snaga koji je doveo do ubistva Sheikh Khader Adnan.

Ministarstvo spoljnih poslova Palestine osuđuje ubistvo Sheikh Khader Adnana od strane izraelskih okupacionih snaga Foto: Ambasada Palestine
Portal AnalitikaIzvor

Ministarstvo drži izraelsku vladu u potpunosti i direktno odgovornom za ovaj zločin.

“Sheikh Khader Adnan je štrajkovao glađu 86 dana u izraelskom okupacionom zatvoru u znak protesta zbog njegovog hapšenja bez optužbi. Njegovo ubistvo je rezultat izraelskog odbijanja da ga oslobodi i politike medicinskog zanemarivanja palestinskih zatvorenika”, saopšteno je iz Ambasade Palestine u Crnoj Gori.

Ministarstvo će dostaviti dosije o ovom ubistvu Međunarodnom krivičnom sudu, i takođe poziva Međunarodnu istražnu komisiju koja je na terenu na Okupiranoj palestinskoj teritoriji, uključujući Istočni Jerusalim, i u Izraelu da istraži ovaj gnusni zločin koji je dio izraelskog teškog kršenja međunarodnog humanitarnog prava i zloupotrebe međunarodnih ljudskih prava.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.