Društvo
  • Portal Analitika/
  • Društvo /
  • Ministarstvo prosvjete: Odluke o razrješenju visoko rukovodnog kadra Vlada donijela na osnovu zakona, nije bilo revanšizma

Ministarstvo prosvjete: Odluke o razrješenju visoko rukovodnog kadra Vlada donijela na osnovu zakona, nije bilo revanšizma

Generalni direktori Direktorata i sekretar Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta su razriješeni na jučerašnjoj sjednici Vlade kao i ostali generalni direktori i sekretari drugih ministarstava, u skladu sa članom 134 zakona o državnim službenicima i namještenicima, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Ministarstvo prosvjete: Odluke o razrješenju visoko rukovodnog kadra Vlada donijela na osnovu zakona, nije bilo revanšizma Foto: UGC
Portal AnalitikaIzvor

“Razriješeni su Direktorat za predškolsko vaspitanje, osnovnu školu i inkluzivno obrazovanje čiji je direktor bila Slavica Ilinčić. Po novom Pravilniku, to je sada Direktorat za predškolsko, osnovno i inkluzivno obrazovanje i vaspitanje; Direktorat za opšte, srednje obrazovanje, stručno obrazovanje i cjeloživotno obrazovanje, čiji je direktor bila Marija Lalatović. Sada je to Direktorat za opšte, srednje obrazovanje, stručno obrazovanje i cjeloživotno učenje; Direktorat za vaspitanje i obrazovanje pripadnika manjinskih naroda i nacionalnih zajednica, čiji je direktor bio Safet Kalač, sada je Direktorat za vaspitanje i obrazovanje pripadnika manjinskih naroda i drugih nacionalnih zajednica", saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Ovaj visoko rukovodni kadar je prvih pet mjeseci primao zaradu od Ministarstva prosvjete sve do donošenja i stupanja na snagu Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta Ministarstva prosvjete.

“Novim Pravilnikom izvršena je nova organizacija Ministarstva čime su se stekli uslovi da se svi generalni direktori i sekretar iz bivšeg MPNKS razriješe dužnosti i imenuju novi”, navode iz Ministarstva.

Uz to, na jednoj od predhodnih sjednica Vlade, razriješeni su generalni direktori unutrašnjih organizacionih jedinica koje više ne postoje u Ministarstvu prosvjete i to: Direktorat za unutrašnju reviziju i nadzor rada organa državne uprave, čiji je direktor bila Slavica Drašković, sada je Odjeljenje za unutrašnju reviziju; Direktorat za investicije, javne nabavke, finansije i računovodstvo i nadzor investicija i javne nabavke u organima državne uprave, čiji je direktor bila Dragana Stanović, sada ne postoji; Direktorat za normativno-pravne poslove, kadrovske i opšte poslove, drugostepeni postupak i nadzor državnih organa uprave, čiji je direktor bio Dejan Dašić, sada ne postoji.

“Dakle, niti je ministar predložio, niti je Vlada donijela odluku o razrješenju ovih lica iz političkih razloga ili revanšizma, već su se isključivo na osnovu zakona i drugih propisa, stekli uslovi da se visoko rukovodni kadar razriješi zbog nepostojanja ministarstva koje se zvalo Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta, odnosno zbog nepostojanja unutrašnjiih organizacionih jedinica kojiima su rukovodila navedena lica”, zaključuju iz Ministarstva prosvjete.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.