Društvo

Ministarstvo prosvjete: Crna Gora i Francuska primjer kako treba sarađivati na polju obrazovanja

Državna sekretarka Ministarstva prosvjete Maša Stevović i generalni direktor Direktorata za srednje obrazovanje Slobodan Savović sa saradnicima, razgovarali su danas u Podgorici sa članovima delegacije akademske zajednice regiona Auvergne Rhone Alpes iz Francuske, Brunom Boddaert iz sektora za međunarodnu saradnju i gdjom Nathalie Laine, koja je rukovodilac sektora za međunarodnu saradnju, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete. 

Ministarstvo prosvjete: Crna Gora i Francuska  primjer kako treba sarađivati na polju obrazovanja Foto: Ministarstvo prosvjete
Portal AnalitikaIzvor

"Crna Gora i Francuska su primjer kako treba sarađivati na obostranu korist u sprovođenju zajedničkih aktivnosti na polju obrazovanja. U tom smislu je i održan današnji sastanak predstavnika Ministarstva prosvjete i delegacije Francuske, na kojem se razgovaralo o modalitetima saradnje", kažu u saopštenju.

Saradnja, između ostalog, uključuje i mogućnost razmjene nastavnika i učenika kao i popularizaciju izučavanja francuskog jezika u školama u Crnoj Gori.

Delegacija Francuske obići će, dodaju, srednje škole u Podgorici, Beranama, Budvi , Baru i Cetinju kojeimaju programe iz oblasti turizma, ugostiteljstva, medicine, umjetnosti kao i program gimnazije.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.