Društvo

Ministarstvo pravde ozbiljno podbacilo u ispunjavanju obaveza na putu ka EU

Ministarstvo pravde čiji je rad posebno važan, u kontekstu ključnih pregovaračkih poglavlja 23. i 24, nije realizovalo 10 obaveza u toj oblasti u 2022. Umjesto 1 strateškog dokumenta i 9 zakonskih tekstova njihov fokus bio je na drugim pitanjima koja nas nisu približila EU - saopšteno je iz Centra za gradađnsko obrazovanje.

Ministarstvo pravde ozbiljno podbacilo u ispunjavanju obaveza na putu ka EU Foto: CGO
Portal AnalitikaIzvor

''Vlada Crne Gore nije usvojila Strategiju za izvršenje krivičnih sankcija 2022- 2026 godine i propratni Akcioni plan za sprovođenje zakona jer Ministarstvo pravde nije pripremilo te dokumente. Ministarstvo pravde nije Vladi dostavilo nacrtne verzije 3 zakonska teksta koja je trebalo da završi - Zakon o porijeklu imovine, Zakon o lobiranju, i Zakon o zabrani diskriminacije. Ministarstvo pravde krije od javnosti mišljenje #EK o Zakonu o porijeklu imovine…'', navodi se u saopštenju.

Ministarstvo pravde, kako poručuju iz CGO, nije završilo izmjene i dopune Zakona o krivičnom postupku, Zakona o postupanju prema maloljetnicima u krivičnom postupku, Krivičnog zakonika, Zakona o izvršenju i obezbjeđenju, Zakona o sudskom savjetu i sudijama, Zakona o pravosudnoj saradnji u krivičnim stvarima sa EU.

Portal Analitika

Komentari (2)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
j jasno_neregistrovani
07.10.2022. 15:47

Kovač je srbijanaki plaćenik

3
0
M Mirko_neregistrovani
07.10.2022. 13:56

Namjerno sve to rade

3
0