Abiznis
  • Portal Analitika/
  • Abiznis /
  • Država limitirana zakonskim mogućnostima: Ove godine bez finansijske podrške festivalu Sea Dance

Očekuju da će organizatori uzeti u obzir sve što je Vlada Crne Gore do sada uradila

Država limitirana zakonskim mogućnostima: Ove godine bez finansijske podrške festivalu Sea Dance

Povodom medijskih natpisa da je održavanje ovogodišnjeg Sea Dance festivala pod znakom pitanja, Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma ističe da, i pored dobre volje Vlade Crne Gore, premijera Dritana Abazovića i resornog ministra ekonomskog razvoja i turizma Gorana Đurovića da se i ove godine finansijski podrži festival Sea Dance, država je limitirana zakonskim mogućnostima.

Država limitirana zakonskim mogućnostima: Ove godine bez finansijske podrške festivalu Sea Dance Foto: SEA DANCE festival
Portal AnalitikaIzvor

“Naime, Zakon o kontroli državne pomoći u skladu sa evropskim standardima propisuje da Vlada u okviru tzv. „de minimis“ državne pomoći može da opredijeli maksimalno 200 hiljada eura podrške u okviru tri godine, što je iznos pomoći koju je EXIT kao organizator Sea Dance-a već dobio 2021. Na to je ukazala i Agencija za kontrolu državne pomoći na sastanku sa predstavnicima Vlade i organizatorima festivala, gdje je predočeno da bi nova pomoć bila u domenu krivične odgovornosti”, navodeiz resora Đuranovića.

Kako su istakli, to što je Vlada Crne Gore od 2014. godine kada je Sea Dance počeo da se održava u našoj zemlji izdvojila 1.700.000 eura za ovu manifestaciju, Opština Budva 1.790.000 eura a Turistička organizacija Budve 898.000 eura, što je ukupno 4.388.000 eura, najbolje govori o namjeri države da se podrži ovaj projekat.

“Očekujemo da će organizatori Sea Dance-a uzeti u obzir sve što je Vlada Crne Gore do sada uradila da pomogne ovu manifestaciju, i da će, imajući u vidu da je riječ o komercijalnom festivalu koji ostvaruje prihode od ulaznica, brojnih sponzorstava i naplate pratećih sadržaja, imati odgovoran i profesionalan pristup i održati najavljeni program”, poručili su iz Ministarstva.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.