Društvo
  • Portal Analitika/
  • Društvo /
  • Ministarstvo: Država će stati na put nelegalnoj eksploataciji rijeka i šljunka iz crnogorskih vodotoka

Ministarstvo: Država će stati na put nelegalnoj eksploataciji rijeka i šljunka iz crnogorskih vodotoka

Na inicijativu ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i potpredsjednika Vlade Vladimira Jokovića, održan je međuresorni sastanak u vezi sprječavanja nelegalne eksploatacije šljunka i pijeska iz crnogorskih rijeka sa posebnim akcentom na rijeku Moraču.

Ministarstvo: Država će stati na put nelegalnoj eksploataciji rijeka i šljunka iz crnogorskih vodotoka Foto: Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede
Portal AnalitikaIzvor

U skladu sa zaključcima Vlade Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede će formirati operativni tim koji će preduzeti konkretne pravne radnje sa ocjenom stanja i predlogom mjera u cilju zaštite zone vodoizvorišta Bolje sestre zbog ozbiljnih problema izazvanih eksploatacijom šljunka i pijeska jer se smanjuje kapacitet vodoizvorišta što ugrožava vodosnabdijevanje stanovništva i funkcionisanje Regionalnog vodovoda Crnogorsko primorje doo, naveli su u saopštenju.

"Predstavnici institucija su iskazali potrebu i spremnost da se, zajedničkom koordinacijom, stane na put nezakonitoj eksploataciji šljunka i pijeska iz crnogorskih rijeka", dodaje se u saopštenju.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede: Željko Furtula, generalni direktor Direktorata za vodoprivredu i Maja Božović, samostalna savjetnica u Direkciji za monitoring i evaluaciju u vodoprivredi; predstavnica Uprave za vode Vesna Bajović, direktorica; predstavnici Uprave policije: Goran Jokić, načelnik Centra bezbjednosti Podgorica, Željko Peković, glavni inspektor Sektora policije opšte nadležnosti, Zoran Bašanović, načelnik Odjeljenja bezbjednosti kriminalističke policije, Vukosav Jovanović, načelnik Odsjeka za borbu protiv ekonomskog kriminala i Zoran Tomović, inspektor za privredni kriminal; predstavnici Uprave za katastar i državnu imovinu: Koča Đurišić, direktor, Bajko Vučićević, načelnik Službe za finansijske, računovodstvene i poslove javnih nabavki, Velizar Femić, bivši načelnik Odsjeka za državni premjer, Ivan Đikanović, koordinator Odsjeka za upravljanje državnom imovinom i Slavica Bogičić, načelnica Područne jedinice Podgorica, predstavnici Uprave za inspekcijske poslove: Ana Vujošević, v.d. direktorica i Miodrag Radulović, glavni inspektor u Odsjeku za inspekciju za vode; predstavnik Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Igor Jovanović, rukovodioc Direkcije za upravljanje otpadom i komunalnim uslugama. 


Portal Analitika

Komentari (3)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
B Bubamara_neregistrovani
05.10.2022. 12:40

Ko je sprečavao elaktričara da im do sada stane na put i postavi bodljikavu žicu? Sad se junači i "puca iz prazne puške". Sve ukazuje da raznorodnije Vlade, a sa više pojedinačnih interesa, nije bilo u istoriji Crne Gore. A, ni nesposobnije i nepismenije (čast rijetkim izuzecima). Zamislite o čemu su ove "mudre glave" pričale sa svojim evropskim kolegama. Onako, uz kafu i koji "cingar duvana". Radosav iz Đekne je za njih rođeno gospoče i enciklopedija.

4
0
o obraxovanaintelijgencija_neregistrovani
05.10.2022. 12:40

Je li moguce da postoje ovakve gluposti?A bogme jes kad su popovi u pitanju( popovi zatim topovi a posle njih lopovi)!

3
0
b bjelopavlic_neregistrovani
05.10.2022. 12:22

Ministar Joko je za ovu oblast expert🤣

1
1