Politika

"Apsolutno skoncentrisana na jedini prioritet - članstvo u EU"

Milović: Vlada nema "plan B"

Podrška Belgije Crnoj Gori na njenom putu ka integraciji u Evropsku uniju je neupitna i nedvosmislena, glavna je poruka današnjeg sastanka u Briselu između Bernarda Kentena, generalnog direktora za evropske poslove, vanjske poslove, spoljnu trgovinu i razvojnu saradnju u Ministarstvu vanjskih poslova Belgije i Andreja Milovića, ministra pravde Crne Gore.

Milović: Vlada nema "plan B" Foto: Pobjeda/S. Vasiljević
Portal AnalitikaIzvor

Kako je naglašeno, naša država ima snažnu podršku Belgije za usvajanje Izvještaja o procjeni ispunjenosti privremenih mjerila (IBAR) tokom belgijskog predsjedavanja Savjetom Evropske unije.

“Milović je tokom susreta u sjedištu Ministarstva vanjskih poslova Kraljevine Belgije detaljno informisao gospodina Kentena o napretku i rezultatima rada Ministarstva pravde na ključnim pitanjima relevantnim za Poglavlje 23, koje se tiče pravosuđa i temeljnih prava, ističući da je za Crnu Goru podrška Belgije od neprocjenjive važnosti u ovom ključnom i istorijskom zadatku, što završetak procesa pune integracije Crne Gore u Evropsku uniju jeste”, naveli su u saopštenju Ministarstva pravde.

Ova Vlada nema "plan B", već je apsolutno skoncentrisana na jedini prioritet, a to je ispunjavanje svih uslova i što skoriji uspješan završetak pregovora o članstvu u Evropskoj uniji, istakao je Milović.

“Generalni direktor Kenten je Miloviću iskazao pohvale i impresioniranost postignućima Ministarstva pravde i Vlade Crne Gore u prvih nekoliko mjeseci njenog mandata, naglašavajući da su odlučnost i želja Crne Gore da ispuni sve uslove potrebne za članstvo u EU veoma primjetne kako u institucijama Eu, tako i u belgijskim. Belgija, naglasio je Kenten, želi da vidi Crnu Goru kao članicu Evropske unije što je prije moguće i zbog toga će pružiti svu neophodnu podršku kako bi se to i ostvarilo”, navodi se u saopštenju.

Sastanak Milovića i Kentena je bio prilika da se potvrdi čvrsto opredjeljenje Belgije da podrži Crnu Goru u njenim nastojanjima da postane dio evropske porodice, ali i prilika za jačanje bilateralnih odnosa između dvije prijateljske zemlje.

Portal Analitika