Crna hronika

Na suđenju po tužbi dugogodišnjeg operativca Draga Spičanovića za nadoknadu nematerijalne štete bivši direktor UPC saopštio da nema dokaze za tvrdnje o švercu cigareta

Milošević optužbe iznio na osnovu narativa koji su kreirali pojedini mediji

Bivši direktor Uprave prihoda i carina Rade Milošević optužio je u jednoj televizijskom emisiji bivšeg dugogodišnjeg operativca i službenika Agencije za nacionalnu bezbjednost Draga Spičanovića da je švercovao cigarete na osnovu narativa koji su u to vrijeme kreirali pojedini mediji.

Milošević optužbe iznio na osnovu narativa koji su kreirali pojedini mediji Foto: Iva Mandić/Pobjeda
PobjedaIzvor

To je, kako je Pobjedi potvrdio Spičanovićev zastupnik, advokat Zoran Piperović, zaključio da je suđenje bilo “otužno”.

"Milošević je danas kazao da mu je radnik carina koji je zapošljen u obavještajnom sektoru kazao da Spičanović, kao šef Centra bezbjednosti Bar švercuje cigarete. Pitao sam ga da li mu je taj službenik pokazao bilo kakav pisani trag: službenu zabilješku ili neki dokument, na što je odgovorio da nije", kazao je Piperović.

Dodao je da je nakon toga pitao Rada Miloševića da li je sačinio službenu zabilješku nakon što mu je navodno taj službenik to rekao.

"I na to je odgovorio da nije. Na pitanje da li je o tome obavijestio SDT ili Više državno tužilaštvo, policiju, kazao je da nije. Na pitanje da li je to bilo kome rekao, Milošević je odgovorio da nije", ispričao je Piperović.

Prema njegovim riječima, Milošević je objasnio sudu da je bio vođen narativom koji su kreirali pojedini mediji da se Spičanović bavi švercom cigareta i zato to iznio u televizijskoj emisiji.

Piperović je kazao da je pojasnio da je Milošević državni službenik i nije u poziciji da se “edukuje preko nekih portala I medija”, jer je bio fukcioner I u Ministarstvu unutrašnjih poslova i u Upravi prihoda i carina.

"Na to je kazao da nije rekao da nije rekao da je švercer cigara i iznio tu tvrdnju, već sam ponukan tim narativom i izjavom ovog čovjeka koji mu je pernio tu operativnu informaciju, to kazao. Istina je sljedeća: niko mu to nije rekao. Izmislio je i taj narativ i razgovor sa tim radnikom", kazao je Piperović.

On je naveo da sud može da odbije tužbeni zahtjev i obaveže Miloševića da plati naknadu za povredu ličnosti Spičanovića, ali je jasno da je sve bio politički narativ koji je direktnio Radu Miloševiću diktirao Dritan Abazović.

Ročište je zaključeno i čeka se sudska odluka.

Spičanović tuži Miloševića za nadoknadu nematerijalne štete jer je, kako je kazao, nekoliko sati poslije Miloševićevih optužbi, njegov otac završio u bolnici, a samo četiri dana kasnije, stanje mu se pogoršalo i pao je u komu, da bi nakon 25 dana preminuo.

Portal Analitika