Crna hronika

Potvrđeno iz Osnovnog suda

Miljani Pavličić zbog falsifikovanja isprave još 2014. godine izrečena uslovna presuda

Pomoćnica direktora Instituta za javno zdavlje Miljana Pavličić presudom Osnovnog suda u Podgorici iz marta 2014. proglašena je krivom zbog falsifikovanja isprave i tada joj je izrečena uslovna presuda.

Miljani Pavličić zbog falsifikovanja isprave još 2014. godine izrečena uslovna presuda Foto: Ilustracija
Portal AnalitikaIzvor

To je rečeno Televiziji E iz Osnovnog suda u Podgorici. 

Iz Ministarstva prosvjete i nauke prošle sedmice je saopšteno da je uvjerenje Miljane Pavličić o završenim studijama na Hemijskom fakultetu u Beogradu - falsifikat. 

Naveli su da njena diploma nije priznata prije 13 godina jer je Hemijski fakultet iz Beograda, u maju 2010. godine, obavijestio Ministarstvo prosvjete i nauke Crne Gore da nije vjerodostojna obrazovna isprava koju je dostavila Pavličić.

Iz Minstarstva tvrde da su, na osnovu odgovora koje su dobili od Hemijskog fakulteta, protiv Pavličić podnijeli krivičnu prijavu Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, zbog sumnje da je, “u namjeri da lažnu i neistinitu ispravu upotrijebi kao pravu, počinila krivično djelo falsifikovanja isprave”. Inspekcija rada u subotu je pokrenula postupak nadzora u vezi sa zaposlenjem Miljane Pavličić u Institutu za javno zdravlje.

Kako je saopšteno iz Uprave za inspekcijske poslove, kontrola je pokrenuta po službenoj dužnosti, a na osnovu navoda objavljenih u medijima da je Pavličić godinama radila na rukovodećim pozicijama sa uvjerenjem o završenim studijama na Hemijskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, koje je falsifikovano.

Portal Analitika

Komentari (2)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
d djusta_neregistrovani
20.11.2023. 22:53

A Becic i jos mnogi drugi????

5
0
p podgorica_neregistrovani
20.11.2023. 20:37

I Kurtiju za pokusaj ubistva pa je poszavljen u ANBu

9
0