Politika

Milić: Vidjećemo ko je vjera a ko nevjera

Izvor

- GO SNP-a je svojom odlukom juče uradio prvi korak koji je uobičajen prilikom ozbiljnih razgovora o nastupu političkih partija na izborima. S obzirom da je duže vremena u javnosti, ali samo u javnosti, figurirao poziv Demokratskog fronta i budući da niti jedan pisani dokument od Fronta nije došao do prostorija SNP-a, smatrao sam da iz ove situacije mora izaći na način da lično predložim koalicioni sporazum - kazao je Milić za Portal Analitika.

GO SNP-a ponudio je juče Demokratskom frontu predlog koalicionog Sporazuma o zajedničkom nastupu na predstojećim parlamentarnim izborima u kojem je najjača opoziciona partija zatražila pola mandata i ukoliko bi ta koalicija osvojila vlast da se posebnim sporazumom definiše učešće u izvršnoj vlasti, vodeći računa o snazi svake potpisnice sporazuma. SNP je zauzvrat ponudila Lekiću da njihov predstavnik bude nosilac izborne liste i dala rok do 10. avgusta da se Front izjasni o ponudi.

Milić je komentraišući ponudu najjače opozicione partije dodao da se ''SNP nije igrao niti nešto ponudio da bi neko odbio''.

- Niti smo pozivali nekoga a da smo pokazivali želju da on ne bude u tom dijelu. Niti smo govorili o tome ko može a ko ne može. Iz ove situacije je jedino bilo moguće izaći na ovaj način. I da vidimo konačno u Crnoj Gori ko je vjera a ko nevjera - zaključio je Milić.

foto: electionsmeter.com

Portal Analitika