Društvo

Milatović se sastao sa predstavnicima crnogorske dijaspore u Luksemburgu

U okviru posjete Luksemburgu predsjednik Crne Gore Jakov Milatović sastao se sa predstavnicima udruženja crnogorske dijaspore u toj zemlji.

Portal AnalitikaIzvor

“Raduje me da vidim da je naša dijaspora dobro integrisana u društveni sistem Luksemburga i da čini čak četvrtinu stanovnika ove zemlje koji ne dolaze iz neke od država Evropske unije. Pridajem veliki značaj saradnji sa crnogorskom dijasporom i posvećen sam održavanju bliskih veza sa našim iseljenicima koji su njen neodvojivi dio”, poručio je predsjednik Milatović.

Predstavnici dijaspore kazali su da je za njih važno da uspostave trajne veze sa Crnom Gorom kao i da se njihovo pitanje tretira sa puno pažnje i senzibiliteta. 

Ukazali su na problem slabe avio-povezanosti sa Crnom Gorom, nefunkcionisanja Savjeta za dijasporu ali i istakli važnost otvaranja pitanja dvojnog državljanstva.

Milatović je kazao da će sa pozicije koju pokriva uraditi sve da se poboljša odnos Crne Gore sa dijasporom na zadovoljstvo svih, i da je spreman da pomogne i čuje sve sugestije i prijedloge na koji se to način može najbrže postići u narednom periodu.

Portal Analitika

Komentari (3)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
S Santex_neregistrovani
28.09.2023. 21:38

Bravo za nasu dijasporu!

0
1
H Hunter6
28.09.2023. 20:16

Fino ste ugostili tog cetnika!

7
0
T Treba_imati_damu_neregistrovani
28.09.2023. 15:44

Seta lepi po Evropi, a cetnici mu Crnom Gorom kolo vode. Razbij bagru u Pljevljima, ako to ne uradis isti si kao i oni.

15
1