Protokol

Milatović primio akreditivna pisma novoimenovanih ambasadora Suverenog Viteškog Malteškog Reda, Tunisa, Gane i Angole

Ambasadori poručili da će tokom trajanja svojih diplomatskih mandata doprinositi daljem unaprjeđenju međudržavnih odnosa

Milatović primio akreditivna pisma novoimenovanih ambasadora Suverenog Viteškog Malteškog Reda, Tunisa, Gane i Angole Foto: Kabinet predsjednika
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović primio je akreditivna pisma novoimenovanih, izvanrednih i opunomoćenih ambasadora Suverenog Viteškog Malteškog Reda, Narćiza Salva di Pjetraganzilija, ambasadorke Republike Tunis, Imen Lajili Amari, ambasadorke Republike Gane, Merin Benje i ambasadora Republike Angole, Emilija Migela de Carvaljo Sobrinja.

Kako navode iz Kabineta predsjednika, u odvojenim razgovorima sa ambasadorima u rezidenciji na Cetinju, Milatović poželio im je dobrodošlicu u Crnu Goru i uspješno obavljanje diplomatske misije u cilju daljeg jačanja bilateralnih odnosa među državama.

Tokom sastanaka, kako dodaju, konstatovani su dobri i prijateljski odnosi Crne Gore sa državama koje predstavljaju, što je ocijenjeno kao temelj za jačanje saradnje na bilateralnom planu.

Uz zahvalnost Milatoviću na prijemu, ambasadori su poručili da će tokom trajanja svojih diplomatskih mandata doprinositi daljem unaprjeđenju međudržavnih odnosa.

On je upoznao ambasadore sa aktuelnim prilikama u zemlji kao i osnovnim strateškim ciljevima Crne Gore: članstvom u Evropskoj uniji, jačanjem kredibilnosti Crne Gore kao članice NATO saveza i snaženjem dobrosusjedskih odnosa.

Ambasadore je podsjetio da je Crna Gora istakla kandidaturu za nestalnu članicu Savjeta bezbjednosti UN, za period 2026-2027 i zatražio podršku Crnoj Gori od država koje oni predstavljaju.


Portal Analitika