Protokol

Konstatovani dobri i prijateljski odnosi Crne Gore sa državama koje predstavljaju

Milatović primio akreditivna pisma novoimenovanih ambasadora Albanije, Irske i Finske

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović primio je akreditivna pisma novoimenovanih, izvanrednih i opunomoćenih ambasadora: Zhakline Peto, ambasadorke Republike Albanije, Ragnara Almqvista, ambasadora Irske i Niklasa Lindqvista, ambasadora Finske.

Milatović primio akreditivna pisma novoimenovanih ambasadora Albanije, Irske i Finske Foto: Kabinet predsjednika Crne Gore
Portal AnalitikaIzvor

Kako je saopšteno iz njegovog kabineta, u odvojenim razgovorima sa ambasadorima u rezidenciji na Cetinju, Milatović im je poželio dobrodošlicu u Crnu Goru i uspješno obavljanje diplomatske misije u cilju daljeg jačanja bilateralnih odnosa među državama.

Takođe, konstatovani su dobri i prijateljski odnosi Crne Gore sa državama koje predstavljaju, što je, kako navode, ocijenjeno kao temelj za intenziviranje saradnje na bilateralnom planu.

Milatović je upoznao ambasadore sa aktuelnim prilikama u zemlji kao i osnovnim strateškim ciljevima Crne Gore: članstvom u Evropskoj uniji, jačanjem kredibilnosti unutar NATO saveza i dobrosusjedskih odnosa.

Portal Analitika