Politika

Predsjednik Crne Gore se sastao sa poslanicima EP iz Grčke i Poljske

Milatović: Očekujem formiranje proevropskog parlamenta

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović saopštio je da, nakon parlamentarnih izbora očekuje formiranje proevropskog parlamenta i vlade koji će nastaviti proces demokratizacije u Crnoj Gori.

Milatović: Očekujem formiranje proevropskog parlamenta Foto: Predsjednik CG
Portal AnalitikaIzvor

Milatović je primio poslanike Evropskog parlamenta iz Grčke i Poljske, Nikosa Papandreua, Rišarda Čarneckog i Rozu Tun.

On je ocijenio da su pred Crnom Gorom veliki izazovi ali da se ona kreće u dobrom smjeru.

"Crna Gora je predvodnica među zemljama kandidatima, nemamo otvorenih pitanja sa susjedima i naš cilj je da postanemo država članica u narednih pet godina", istakao je Milatović.

Kazao je da je optimista da u ovom trenutku za Crnu Goru postoji ozbiljna šansa da se proces ubrza.

"I mi ćemo je iskoristiti, za šta nam je potrebna podrška Evropskog parlamenta i drugih institucija Evropske unije (EU). Želimo direktan dijalog i komunikaciju sa parlamentom, kako bismo tu podršku osigurali", naglašava predsjednik Crne Gore.

On je najavio aktivniju promociju države u zemljama Evropske unije i naglasio da je važno da EU zadrži princip regate u politici proširenja.

"Veća vidljivost i komunikacija sa evropskim institucijama su visoko na listi naših prioriteta", naveo je Milatović.

On je naveo da je svojom posjetom Briselu u prvoj sedmici mandata pokazao privrženost Crne Gore evropskim vrijednostima, kao i da je, susretima sa visokim zvaničnicima EU i brojnim državnicima na Samitu Evropske političke zajednice u Moldaviji, iskazao jasnu političku volju da se reforme ubrzaju.

"Želimo da nova Crna Gora bude dobro shvaćena i prihvaćena u Briselu", zaključio je Milatović.

Portal Analitika

Komentari (6)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
N Nasa_neregistrovani
09.06.2023. 14:59

Kaže vlada koja će nastaviti proces koji traje Molim ako NETKO ima vezu sa Nasa da mi rezervise jednu kartu do mjeseca Ali u jednom smijeru

5
1
c ctcg_neregistrovani
09.06.2023. 14:53

Dobio si istorijsku sansu da 🇲🇪 uvedes u 🇪🇺. Vidjet cemo brzo sto ce biti od price i obecanja, oce li data rijec biti svetinja ili mrtvo slovo na papiru. Volio bih da bude sto je vazda bila ❤️🇲🇪🇪🇺❤️

4
1
g gradjanska_drzava_neregistrovani
09.06.2023. 14:48

"Želimo da nova Crna Gora bude dobro shvaćena i prihvaćena u Briselu". Koja "nova" CG? Nova je vlast, ne CG sem ako predsjednikne misli drzava to smo mi. Ovo je i bezobrazluk i arogncija, pa promjenom vlasti nije nastala nova CG, promena vlasti je normalan demokratski proces, a u CG se desio taj proces kao u najrazvijenim demokratijama. Kome god nije jasno neka uporede sa Srbijom dje je morala da se desi revolucija i 5 oktobar kada se mijenjala vlast Milosevica. To je onaj Milosevic iz cijeg sinjela je izasla vecina cinioca sadasnje vlasti u CG. Sta su ovi umislili da svijet pocinje od njih? Izvinjavam se ako je gospodin predsjednik mislio pod "nova" na teokratsku i velikosrpsku CG.

10
1
B Bah_neregistrovani
09.06.2023. 16:43

@gradjanska_drzava_neregistrovani On misli na novu "okupiranu Crnu Goru", ali ljudi su prozreli taj lazljivi PES, sve sto pticaju ne misle i misle upravo obrnuto.

1
1
V Vitao_neregistrovani
09.06.2023. 14:25

Dobices proevropski parlament, ali bez DF i Evropa sad. Nijesu ti ovo predsjednički izbori...

10
1
K Kakne_neregistrovani
09.06.2023. 14:21

Proevropskog parlamenta i pročetničke vlade. Misliš da to prolazi?

11
1