Politika

"Nadležni organi treba da reaguju i razvlaste neustavnog i nezakonitog gradonačelnika Podgorice"

Milatović: DPS-u neće proći da opstrukcijama obesmisli izbornu volju

Projektovanim i neosnovanim žalbama Ustavnom sudu iza kojih stoji poražena Demokratska partija socijalista (DPS), a koje apsolutno ne utiču na izbornu volju građana niti mogu promijeniti izborni rezultat, po ko zna koji put partija Mila Đukanovića na silu pokušava da obesmisli osnovni princip demokratije, kazao je jedan od lidera Pokreta Evropa sad Jakov Milatović

Milatović: DPS-u neće proći da opstrukcijama obesmisli izbornu volju Foto: Foto: Pobjeda
Portal AnalitikaIzvor

"Izvođač radova u ovoj iteraciji je predsjednik izborne komisije Glavnog grada, koji je umislio da je njegova volja jača od volje 62 odsto građana Podgorice koji su nedvosmisleno glasali za smjenu vlasti", naveo je Milatović.

Kako je naglasio, iako je Upravni sud poništio odluku Skupštine Glavnog grada Podgorica kojom je početkom jula za gradonačelnika izabran Ivan Vuković potpredsjednik pomenute partije ne odustaje da neustavno i nezakonito sebi kupuje vrijeme, dok istovremeno poziva građane da brane njegovu i fotelju svog šefa.

"Zato nadležni organi treba da reaguju i razvlaste neustavnog i nezakonitog gradonačelnika Podgorice, dok se ne riješi planski izazvana kriza, kako bi se već jednom stalo sa zloupotrebom resursa glavnog grada u korist jedne partije i uskog kruga ljudi oko nje", istakao je jedan od lidera Pokreta Evropa sad.

Prema njegovim riječima, građanska, multietnička i evropska Podgorica, godinama unazad ponižavana i diskriminisana, je digla glas 23. oktobra i olovkom poslala u političku prošlost one koji su naše društvo doveli u ambis.

"Vrijeme je da se DPS pomiri sa izbornim porazom i da kao društvo krenemo naprijed", zaključio je Milatović.

Portal Analitika

Komentari (13)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
Z Zora_neregistrovani
07.11.2022. 12:05

Ti definitivno imaš razloga za brigu jer idući put ne prolaziš cenzus!

4
0
R Rukffaš
07.11.2022. 11:56

Dogovorite se o sudijama Ustavnog suda i neme problema. Neće biti da se vi dogovorite koga suverenisti da izaberu. Nit je moglo niti će moći. DOGOVOR!

5
0
L Lotta_Continua_neregistrovani
07.11.2022. 10:43

hahahaha..Izborna volja, pa,pa,pa,...DPS dobio 40%, VI 12%!!! To je izborna volja. Ovo , Tvoje - gnjusna i prljava manipulacija u pol. teoriji poznato kao "post izborni inžinjering" - upravo da se derogira izborna volja. U demokratskom svijetu - puna ti je usta njega - pobednik je onaj koj ima MAKAR 1 - JEDAN GLAS plus od drugog po broju

8
1
N NovakRamov_neregistrovani
07.11.2022. 10:37

Oni kojima je DPS davala pocasna drzavljanstva,poslove,stanove,finansirala skolovanje po inostranstvu u znak zahvalnosti pljuju i mrze ne samo DPS nego sve u Crnoj Gori sto nije dio njihovog,,ugrozenog “ dijela.Vele da i oni kad se nariljaju ne izvrcu korito iz koga su riljali.

4
0
N NekaMali_neregistrovani
07.11.2022. 10:34

Neka MALI NE KOKOTI SE!!! OLOŠU!!!

7
0
E Evropomantijas_neregistrovani
07.11.2022. 10:14

Ovaj zatucani kleromantijas se ogrnuo Evropom da prikrije svoj antigradjanski naum,da zajedno sa onom sto obozava Dps direktore, grade crkve po Sastavcima i razvija zastave druge drzave...Milate,probaj ponovo,treca sreca...!?

10
1
D Drao_neregistrovani
07.11.2022. 09:32

A tebi nece proci više da lazeš narod da kao gradonacelnik mozeš da povecaš plate i penzije ,a ovo što si kao navodno povecao nije ništa povecano jer je pojela inflacija i poskuplenje gledaj samo kojliko je benzin,a namjernice za zivot .Ti si jedan lazaov a pobedio što si kupio ovaj blesavi narod dobili pare od vas,neka potrošice te pare a Drzava nam ide kod popova i Vucka sram te biloI ZDAJNICI

16
1
L Lero_neregistrovani
07.11.2022. 09:10

Je li ovo onaj što oćaše da žrtvuje deset- petnaest crnogoraca 5 i 6.septemra. Kakvu je pozu zauzeo, prstom na čelo ni da je Tesla. Da ga ne znamo reklo bi se da je veliki znalac, inovator i mislilavc. Kakva mrcina. Čega se god uhvati uništeno je.

31
1
g gaga_neregistrovani
07.11.2022. 09:09

Ajde ne mlati! Zna se na koju je stranu građanska Crna Gora, na tvoju nije sigurno!

27
2
k kuč_neregistrovani
07.11.2022. 09:09

Na fakultete u inostranstvu ( zaludu i kod nas) vas uče da poštujete zakone ,koje ovdje hoćete da zanemarite . Gospodine moj dragi ako Ustavni sud presudi u vašu korist onda je sve u redu ,do tad ne možete da sudite i presudjujete ni vi ni narod . Ustavni sud nije u funkciji ??? ,pa vi ste bili na vlast pa ste ga trebali staviti u funkciji . Imaš mahanje ,kokotiću ....

22
0
T Terra_nova_neregistrovani
07.11.2022. 09:00

Tu iteraciju kojoj je simbol petougao i petokraka ti bi da zamijeniš sa drugim simbolima kao što su kokarda i krst sa četiri ocila, usput sebe i družinu sa tobom opisuješ kao multietničkim i gradjanskim a svi znamo da te dovela Crkva Srbije i Amfilohije na vlast u Crnoj Gori. I sad misliš svi imaju memoriju ka' zlatna ribica pa ćemo zaboravit ko te je doveo na vlast i sad bi kao da se predstaviš multietnički igradjanski, eh četniče mladi...

28
1
M Miro_neregistrovani
07.11.2022. 09:00

Ni ti ni Spajić nijeste uspjeli u inostranstvu pa ste se vratili u CG . Vi ste dobri djaci df škole što oburdavaju CG i za to primaju platu.

31
0
J Jakove_Jadove_neregistrovani
07.11.2022. 08:46

Ne prči se mali..

40
0