Protokol

Predsjednik države čestitao deceniju od osnivanja opštine

Milatović: Nadam se da će Petnjica valorizovati svoje potencijale

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović čestitao je građankama i građanima Petnjice kao i predsjedniku Opštine Samiru Agoviću, predsjedniku Skupštine Opštine Mehmedu Adroviću i odbornicima Dan opštine i deset godina od kada su se opredijelili da samostalno odlučuju o daljem razvoju svoga kraja.

Milatović: Nadam se da će Petnjica valorizovati svoje potencijale Foto: PA
Portal AnalitikaIzvor

"Prirodni resursi, kulturno- istorijsko nasljeđe, te izraženi potencijali za razvoj poljoprivrede, industrije i turizma karakterišu Petnjicu i cijeli Bihorski kraj. Multietnički, multikulturalni i međuvjerski sklad predstavljaju trajne vrijednosti koje baštini vaša opština. Nadam se da će Petnjica u godinama pred nama valorizovati svoje potencijale i imati dinamičan društveni, ekološki i ekonomski razvoj. Zato bih želio da iskoristim ovu priliku da se osvrnem na preduzetnički i stvaralački duh petnjičke dijaspore koji može biti jedan od odlučujućih faktora društvenog i ekonomskog napretka Petnjice, te ujedno dati doprinos inkluzivnom, održivom i ravnomjernom razvoju naše države", poručio je predsjednik Milatović.

On je poručio da se demografski trendovi koji uslovljavaju emigriranje ka većim gradovima mogu ublažiti jedino predanim radom i strateškim pristupom rukovodilaca lokalnih samouprava. 

"Vjerujući da trend iseljavanja građana sa sjevera, uključujući i Bihor, možemo zaustaviti udruženim naporima, izražavam spremnost da kroz međuinstitucionalnu saradnju razmotrimo perspektive razvoja ekonomskih potencijala petnjičke opštine. U to ime, poštovani građani i građanke Petnjice, još jednom Vam čestitam deceniju od obnavljanja statusa Opštine", stoji u čestitci predsjednika Milatovića.

Portal Analitika

Komentari (1)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
N Nency_neregistrovani
04.08.2023. 09:14

Zabolje tebe jadove peta i ta Petnjicom i ta Crnom Gorom,crn ti obraz k'a što je i kao što če tek biti❗Kako si krenuo 🙄🙄....

4
0