Crna hronika

Milanović: Rješenje o odbacanju krivične prijave donijeto ranije u odnosu na zahtjev za izuzeće u slučaju Grujičić

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici demantuje da je punomoćnik Jovana Grujičića, advokat Damir Lekić, ovom tužilaštvu podnio 9. juna zahtjev za izuzeće postupajuće državne tužiteljke Maje Knežević u predmetu formiranom protiv policijskih službenika, a na štetu Grujičića, saopštio je rukovodilac ODT-a Duško Milanović. 

Milanović: Rješenje o odbacanju krivične prijave donijeto ranije u odnosu na zahtjev za izuzeće u slučaju Grujičić Foto: Foto: Pobjeda
Portal AnalitikaIzvor

Iz ODT-a su reagovali nakon sapšštenje Akcije za ljudska prava (HRA). 

Taj je zahtjev, kako navodi Milanović, advokat Lekić je podnio 15. septembra, o čemu, kako navodi Milanović, svjedoči prijemni pečat na predmetnom zahtjevu.

"Rješenje o odbacanju krivične prijave je donijeto ranije u odnosu na podnijeti zahtjev za izuzeće, odnosno 24 .jula, tako da se neosnovano navodi u saopštenju da je postupajuća državna tužiteljka trebala da obustavi rad na predmetu”, kazao je Milanović.

Ukazuje da je rukovodilac donio odluku po zahtjevu za izuzeće 21. septembra i isto je putem pošte proslijeđeno Damiru Lekiću, s tim što još uvijek nemaju potvrdu o urednoj dostavi.

“Što se tiče osnovanosti i zakonitosti donijetog rješenja o tome se nećemo izjašnjavati do donošenja odluke Višeg državnog tužilaštva u Podgorici, po pritužbi koju je izjavio punomoćnik oštećenog”, navodi Milanović.

HRA: Begović da predmet dodijeli drugom tužiocu, radi se o slučaju očigledne policijske torture u cilju iznuđivanja lažnog iskaza
0
HRA: Begović da predmet dodijeli drugom tužiocu, radi…
27.09.2023 12:42

 

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.