Politika
  • Portal Analitika/
  • Politika /
  • Milačić: Puna podrška Bulajiću, ne zakazivati sjednicu bez saglasnosti 41 poslanika aktuelne većine

Milačić: Puna podrška Bulajiću, ne zakazivati sjednicu bez saglasnosti 41 poslanika aktuelne većine

Prava Crna Gora daje bezrezervnu podršku v.d. predsjedniku Skupštine Strahinji Bulajiću u, kako su kazali, podmuklim podmetanjima koja se vrše na njega zbog njegove funkcije u Skupštini, saopštili su iz te partije.

Milačić: Puna podrška Bulajiću, ne zakazivati sjednicu bez saglasnosti 41 poslanika aktuelne većine Foto: PA
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić kaže da čitav pritisak na Bulajića ovih dana tu partiju jasno podsjeća na već oprobanu matricu tobožnjeg "državnog udara" iz 2016. i slične predstave za domaću i međunarodnu javnost, iza kojih se uvjek krila velika prevara građana i ogoljeno nasilje prema institucijama.

"Jedini član Skupštine koji po Ustavu i Poslovniku zakazuje sjednice redovnih zasjedanja, to je predsjednik Skupštine, odnosno vršilac dužnosti predsjednika Skupštine.

Ne postoji bilo koji drugi poslanik u Skupštini, bio on predsjednik nekog od skupštinskih odbora, šef skupštinske grupe, radnog tijela, sekretar ili potpredsjednik same Skupštine, koji ima pravo predsjednika Skupštine ili njegovog vršioca dužnosti u zakazivanju redovnih sjednica", kaže Milačić.

Prava Crna Gora, kako je rekao, pozdravlja stav Bulajića da neće zakazivati sjednicu proljećnog zasijedanja Skupštine, dok se ne obezbijedi konsenzus 41 poslanika onih partija koje su na izborima 30. avgusta dobile podršku na programu rušenja režima DPS-a i dok se, kako zaključuje, ne obezbijedi da odluke Skupštine neće zavisiti od podrške DPS-a ili njegovih koalicionih partnera.

Portal Analitika