Podgorica

U Glavnom gradu od osam sekretara samo jedan podnio ostavku

Milačić: Neću podnijeti ostavku, na ovo mjesto nijesam došla prečicom

Ostavku neću podnijeti jer nemam od čega da bježim, niti bih se ikome pomjerila što se tiče moje struke, poručila je sekretarka za lokalnu samoupravu Dragica Milačić

Milačić: Neću podnijeti ostavku, na ovo mjesto nijesam došla prečicom Foto: Gradski portal
DanIzvor

Ni sedam mjeseci nakon održavanja lokalnih izbora nije kompletirana vlast u Podgorici, a dok se to ne desi rukovodioci organa uprave koje je imenovala gradska uprava u kojoj je dominirao DPS i dalje obavljaju posao. Od osam sekretara koliko ih ima u sistemu lokalne uprave, kako saznaje Dan, ostavku je na ovu funkciju juče je jedino podnio Marko Rakočević, sekretar za komunalne poslove.

Milačić: Nemam od čega da bježim

Da i dalje obavljaju funkciju sekretara za Dan je potvrdila Dragica Milačić, sekretarka za lokalnu samoupravu.

"Kada je došla nova gradska uprava pozvali su me na razgovor čisto kako bi im približila kako funkcioniše sistem jer je Sekretarijat za lokalnu samoupravu žila kucavica. Tada nije bilo govora o mom statusu. Ja sam u zakonitom mandatu do 13. februara 2025. godine", rekla je Milačić.

On je navela da ona ne razmišlja o podnošenju ostavke pa i u slučaju da kompletna uprava to uradi.

"Ja ostavku neću podnijeti jer sam 27 godina u sistemu Glavnog grada i na ovo mjesto nijesam došla prečicom. Nijesam došla ni iz državnog organa ni privatnog sektora na funkciju sekretara nego sam 27 godina u sistemu Glavnog grada radila na svim poslovima pravnika i bila inspektor, i ovlašćeno službeno lice u Sudu za prekršaje. Na funkciju sekretara sam došla na osnovu moga rada i stručnih referenci i profesionalizma. Ostavku neću podnijeti jer nemam od čega da bježim, niti bih se ikome pomjerila što se tiče moje struke. Pravosudne reference koje ja imam su iz 1991. godine, mogla sam da budem sudije Vrhovnog suda", kaže Dragica Milačić.

Ona navodi da je praksa u državi postala da se profesionalizam ne cijeni.

"Držim do svog dostojanstva da sebi ne bih dozvolila bilo kakvo poniženje. Ponavljam, neka cijela uprava podnese ostavke, ja neću. Ukoliko sadašnja uprava želi drugačije da organizuje rad, odnosno da sprovede reorganizaciju neka to urade, naredna sam tome, a ne ja da svojom voljom idem", navela je Dragica Milačić.

Barović: Sve funkcioniše redovno

Sekretar za planiranje prostora i održivi razvoj Miljan Barović saopštio je da ni on nije podnio ostavku.

"Nijesam podnio ostavku, sve funkcioniše redovno", saopštio je Barović.

Ostavku nijesam podnijela niti je to iko tražio od mene, saopštila je Ana Medigović, sekretarka za kulturu i sport.

"Nije bilo govora o tome. Spremamo „Podgoričko kulturno ljeto“ i manifestaciju „Dan najboljih“. Svakodnevno sam u komunikaciji sa upravom Grada", navela je Medigović.

Komentar da li su podnijeli ostavke na funkciju sekretara za saobraćaj i sekretara za socijalno staranje pokušali smo da dobijemo od Lazarele Kalezić i Ivana Terzića. Međutim, ono nijesu odgovarali na telefonske pozive.

Uprava lokalnih javnih prihoda ostala bez direktora

Ostavku na rukovodeću funkciju, kako Dan saznaje, podnio je direktor Uprave lokalnih javnih prihoda Milan Šupić. Kako saznajemo u Glavnom gradu, narednih dana očekuje se da bude imenovan vršilac dužnosti direktora ovog organa uprave.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.