Društvo

Pokušaj onemogućavanja obavljanja radnog zadatka od strane ekstremista

Mihailović: Kad sam kazao da sam novinar Pobjede uslijedile su psovke i prijetnje

Novinar Pobjede Duško Mihailović doživio je neprijatnost 13. jula i pokušaj onemogućavanja obavljanja radnog zadatka od ekstremista koji su kroz Manastirsku ulicu pokušali da dođu u kontakt sa građanima koji su neposredno prije toga proslavili Dan državnosti.

Mihailović: Kad sam kazao da sam novinar Pobjede uslijedile su psovke i prijetnje Foto: Pobjeda
PobjedaIzvor

''Dok sam preko trga prilazio kordonu policije koji se nalazio na ulazu u Manastirsku ulicu, koji je onemogućavao pripadnicima organizacija Tvrdoš-Stupovi i Zavjetnici da prodru na trg, primijetio sam da su policajci, bez očiglednog povoda, isprskali biber-sprejom dvojicu muškaraca sa crnogorskim obilježjima'', rekao je Mihailović.

On je, kako kaže, sa novinarskom legitimacijom, sa istaknutim obilježjem „PRESS“, u jednoj ruci mobilnim telefonom snimio opisani događaj, a policija ga je vidjevši legitimaciju propuštila prema kordonu.

''Kada sam prišao grupi koja je neposredno ispred kordona vodila neku vrstu pregovora sa policijom tražeći od njih da ih propušte na trg, pitao sam ih kojoj organizaciji pripadaju, jer su nosili uniformne majice sa srpskim obilježjima'', priča Mihailović.

Prema njegovim riječima, dobio je odgovor: „Mi smo Srbi, iz Nikšića. Ko si ti i odakle si“? Nakon što je kazao da je novinar Pobjede, uslijedile su psovke i prijetnje.

''Situaciju je smirio, a vjerovatno i spriječio mogući fizički kontakt, načelnik Centra bezbjednosti Nikšić Dragoljub Peković koji je tu bio sve vrijeme. O incidentu sam u formi novinarskog izvještaja izvijestio kolege sa Portala Pobjede, ali nijesam podnosio prijavu računajući da će, s obzirom na prisustvo načelnika, policija postupiti po službenoj dužnosti ukoliko nađe da postoje elementi nekog prekršajnog ili krivičnog djela u ponašanju pripadnika pomenutih grupa'', kazao je Mihailović.

Policija saopštila da su rasvijetljeni događaji po prijavama novinara

Baranin E. L. (27) uhapšen je zbog sumnje da je izvršio krivično djelo prinuda u pokušaju na štetu novinara RTCG Darka Bulatovića, jer mu je iz ruku pokušao uzeti mobilni telefon kojim je snimao dešavanja u Nikšiću. Na mobilnom telefonu imao je vidno istaknuto obilježje „PRESS“.

''Od njega su prikupljena obavještenja na zapisnik i o svemu je upoznat tužilac po čijem nalogu je E. L. lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo prinuda u pokušaju'' navodi se u saopštenju.

Meta napada bio je i snimatelj Televizije Nikšić Zoran Ivanović kojeg je vrijeđao S. A. Policija je saslušala S. A. a tužilac će se izjasniti o kvalifikaciji djela.

Dan nakon dešavanja u Nikšiću, Ministarstvo kulture i medija osudilo je napade na novinara Pobjede i kamermana RTV Nikšić i pozvalo na hitnu reakciju istražnih i pravosudnih organa.

Portal Analitika

Komentari (3)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
P Poraz_neregistrovani
16.07.2022. 09:15

Ja bih se srtidio da iko moj mili radi u Glas Cepuraka .

2
8
R Rukfaš_neregistrovani
16.07.2022. 11:06

@Poraz_neregistrovani Hvala bogu da ti je želja ispunjena. A ti se očito imaš čega stiđeti.

3
0
A Abazovic_neregistrovani
16.07.2022. 07:08

SRPSKA PRIMITIVNA OLOŠ

31
1