Politika

"Jedan čovjek drži sva ministarstva sile"

Mihailović: Dritan Abazović i URA odgovorni za rasulo u bezbjednosnom sektoru u Crnoj Gori

Imamo u bezbjednosnom sektoru jedno potpuno rasulo i zloupotrebu državnih resursa za račun URE, poručio je novinar Pobjede Duško Mihailović za Tanjug. 

Mihailović: Dritan Abazović i URA odgovorni za rasulo u bezbjednosnom sektoru u Crnoj Gori Foto: Gradski portal
Portal AnalitikaIzvor

"Premijer Dritan Abazović je u Agenciju za nacionalnu bezbjednost instalirao svog intimusa Artana Kurtija koji je dva puta pravosnažno osuđivan za pokušaj ubistva i i po nikakvim kriterijumima ne bi mogao proći ama baš nikakvu bezbjednosnu provjeru, čak ni da radi kao kuvar u nekom restoranu na crnogorskom primorju, jer izvod iz kaznene evidencije se traži našoj đeci kad idu da rade sezonske poslove na crnogorskom promorju. Zamislite, imate takvog čovjeka instaliranog kao glavnog inspektora u ANB", kazao je Mihailović.

On ističe presedan to što preko ministra Filipa Adžića jedan čovjek drži sva ministarstva sile.

"On je ministar odbrane i ministar policije. I to je antidemokratsko ponašanje. Pride čobjek koji je ministar odbrane i policije ama baš nikakve veze nema niti iskustva sa bezbjednosnim sektorom jer je čovjek turizmolog. Tako da mi imamo u bezbjednosnom sektoru jedno potpuno rasulo i zloupotrebu državnih resursa za račun URE", poručuje Mihailović. 

On je podsjetio i da je saradnja sa partnerskim agencijama bila dobra samo tokom mandata Sava Kentere. 

"Što se tiče odnosa i saradnje sa partnerskim agencijama, a kad kažem partnerskim naravno mislim na obavještajne agencije država NATO saveza, jer je Crna Gora članica NATO-a, ne nikako na agenciju BIA i ruske obavještajne agencije, moram da kažem da za ove tri godine od kad je došlo do promjene vlasti, Agencija za nacionalnu bezbjednost je imala dotok podataka od partnerskih obavještajnih agencija isključivo u periodu dok je na njenom čelu bio Savo Kentera. To je par mjeseci nakon što je formirana 43. Vlada i kojega je Ditan Abazović ekspresno smijenio, onoga trenutka kada je uz pomoć britanske službe raskrinkan šverc cigaret u kom je učesvovao gle čuda visoki funkcioner URE Rade Milošević", zaključio je Mihailović. 


Portal Analitika

Komentari (5)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
N Nikola_neregistrovani
01.10.2023. 12:58

Zato su i došli da uruše ugled zemlje i predaju je kao žrtveno jagnje Vučiću i srbima

2
0
B Bizmark_neregistrovani
01.10.2023. 07:56

Kako je neprijatno ovima oko njega. Fukare!

11
1
S Suzana_neregistrovani
30.09.2023. 23:53

Lad god se ukaže prilika treba raskrinkavati agresivne susjedne nastavljače salonskog četništva

38
2
F Falkon_neregistrovani
30.09.2023. 21:37

Kako ih je Duško matirao. Ostade li agent Pavićević sa tradicionalnim osmjehom?

46
2
C Caja_neregistrovani
01.10.2023. 08:54

@Falkon_neregistrovani Zamisli, sklopljena mu usta konacno. Ja mislim da je on nervni bolesnik

7
0