Politika

MI na međunarodne adrese poslao analizu stanja u državi

Nevladina organizacija Montenegro International MI uputila je analizu stanja u državi, podijeljenu u nekoliko analitičkih cjelina, na relevantne međunarodne adrese.

MI na međunarodne adrese poslao analizu stanja u državi Foto: PA
Portal AnalitikaIzvor

Kako je saopšteno iz te NVO, analiza je potkrijepljena detaljnim objašnjenjima, dokazima i izjavama aktuelnih učesnika u političkom životu Crne Gore.

Analiza je podijeljena u nekolika segmenta: unižavanje međunarodnog ugleda Crne Gore, bio terorizam aktuelne vlade, šovinistička politika vlade, primjeri pravnog nasilja, ugrožavanje ne-srpskih građana u Crnoj Gori i primjeri kulturnog unižavanja države – kulturocid

“Na jasan i jednostavan način, skidamo masku demokratičnosti sa klero-fašističkog lica ove družine koja sebe zove vladom! Naročitu pažnju smo obratili na šamare koje ova vlada zadnjih dana dobija od istih međunarodnih adresa zbog ignorisanja saradnje sa Venecijanskom komisijom, a akcenat smo stavili na pripremu i način usvajanja Izmjena Zakona o vjeroispovijesti, koji je donešen pravnim nasiljem čiji se epilog očekuje na Ustavnom sudu Crne Gore bez konsultacija sa Venecijanskom komisijom. Možemo biti ponosni na ova dešavanja upravo zato što je jedno od naših krucijalnih opredjeljenja stalan kontakt sa međunarodnom zajednicom”, navedeno je u saopštenju Montenegro Internationala

U toj organizaciji su pozvali premijera Zdravka Krivokapića da podnese ostavku i time, kako su istakli, pokaže da ima bar malo obraza i kao čovjek i kao naučnik i kao vjeronaučnik.

“Pa neka svoju svetosavsku misiju nastavi kao svještenik u nekom od porobljenih svetilišta od strane SPC. Crna Gora je naša jedina partija”, poručili su u Montenegro Internationalu.

Portal Analitika