Politika

"Čista i zdrava životna sredina od suštinske važnosti za budućnost"

Mi možemo: O životnoj sredini moramo razmišljati 365 dana i biti posvećeni njenom očuvanju

Svjetski dan zaštite životne sredine se na inicijativu Generalne skupštine UN, od 1973. godine obilježava 5. juna, sa ciljem da se skrene pažnja i podstaknu akcije za unaprijeđenje kvaliteta životne sredine.

Mi možemo: O životnoj sredini moramo razmišljati 365 dana i biti posvećeni njenom očuvanju Foto: Mi možemo
Portal AnalitikaIzvor

Čista i zdrava životna sredina od suštinske su važnosti za budućnost, a strateški put Crne Gore je članstvo u Evropskoj Uniji.

“Zaštita životne sredine nije pitanje samo institucija, već pitanje svih nas kako učimo djecu da se ponašaju prema prirodi, šta svakodnevno ostavljamo iza sebe, da li racionalno koristimo energiju”, navode u saopštenju.

U susret ovom Danu kandidati sa poslaničke liste „Da. Mi možemo za građansku Crnu Goru“ posjetili su opštinu Plav i obišli nekoliko uglednih proizvođača organske hrane i upoznali se sa prirodnim potencijalima same Opštine, ali i cijele regije na kojoj se nalazi i Nacionalni park Prokletije. 

„Ovo je primjer kako se čuvajući životnu sredinu mogu razvijati turizam i poljoprivreda kao strateške razvojne grane sjevera, ali i cijele Crne Gore“, zaključuju u saopštenju.

Portal Analitika

Komentari (1)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
P Pavle_neregistrovani
05.06.2023. 16:35

Ekologija je nazalost nisko na listi prioriteta ovih parlamentarnih stranaka. Nadam se da cete vi biti ti koji ce uticati na budjenje crnogorske svijesti o tim vaznim pitanjima

0
0