Politika

O bestidnom ponašanju državnih organa obavijestiće međunarodne adrese u Crnoj Gori

MI: Institucije države u blokadi, dalje ruke od Šavnika!

Kampanja "oslobodilaca" zasnovana je na nasilju, prijetnjama, švercu, krađi, zloupotrebi, putem navlačenja tragikomične uloge Putinovih i Vučićevih vojnika

MI: Institucije države u blokadi, dalje ruke od Šavnika! Foto: PA
Portal AnalitikaIzvor

Montenegro International pruža bezrezervnu podršku gradonačelniku Šavnika gospodinu Jakiću, kao i svim ljudima kojima su, kako navode u saopštenju iz ovog udruženja, čast i hrabrost oružje suprotstavljanja otvorenom, bestidnom primitivizmu i siledžijstvu, tj. poznatoj jeftinoj velikosrpsko-ruskoj strategiji a koja ovijena ruhom nekakakve tobožnje "opasne" nacističke grupacije, demonstrira neviđeni kukavičluk i seljoberstvo. 

Kako ističu, kampanja ovih "oslobodilaca" zasnovana je na nasilju, prijetnjama, švercu, krađi, zloupotrebi, putem navlačenja tragikomične uloge Putinovih i Vučićevih vojnika. 

„Mirnim i dostojanstvenim građanima ove crnogorske opštine ovih dana ukida se pravo da izađu na lokalne izbore, malicioznim i otvorenim podvalama tamošnje opozicije, pa i prijetnjama da će mir u Šavniku biti narušen, baš onako kako je to Rusija učinila u Ukrajini. Moglo bi biti komično, da nije tragično, a note za tragediju diktiraju državne institucije koje se prave mrtve. Ili, bolje rečeno koje jesu mrtve“, navode oni.

Z-savnik

Montenegro International poručuje nadležnom tužilastvu, kojem se, kako podjsećaju, na stolu već nalaze krivične prijave protiv svih koji dižu tenzije u šavničkoj opštini, krše Ustav i zakone Crne Gore, divljaju po "oslobođenoj" nam državi, da će biti meta njihovih krivičnih prijava zbog nepostupanja u ovom drastičnom slučaju narušavanja pravnog poretka i osnovnih ljudskih prava. 

Dodaju da će o, kako napominju, bestidnom ponašanju državnih organa po pitanju izbora u Šavniku, obavijestiti sve međunarodne adrese u Crnoj Gori i nadležne u briselskoj administraciji, kako bi na primjeru te male opštine na sjeveru Crne Gore, pojasnili cjelokupan kontekst u kojem se nalazi naša država – u blokadi institucija, u pravnoj anarhiji i ratnohuškačkoj propagandi. 

"Nedavno protekli, poprilično jadni izborni proces, zapravo nije bio jadan jedino u pogledu držanja i ponašanja mladog šavničkog gradonačelnika. Taj časni i hrabri čovjek ostavljen je od strane institucija ove već takozvane države ,sa takozvanom vladom, takozvanih eksperata i evropejaca, da bije svoju bitku sam, tamo među najljepšim brdima u ogledalu najčistijih izvora, đe četnički polusvijet navrati samo onda kad treba da se narilja i nakrade. Šta bi oni mogli znati o toj specifičnoj arhitekturi po kojoj su oblikovani karakteri ljudi crnogorskih usjeka i klanaca, po kojoj je oblikovana najimpresivnija priroda i đe je, kako je sam izrekao, najviše želio da živi čuveni crnogorski slikar Vojo Stanić?! No, kako objasniti neprosvijećenom siledžiji ko je Vojo Stanić?! Nikako! Kako mu objasniti da je uzaludno udarati na karakter tamo đe ga ima...Nikako. Jer te humanoidne horde ne znaju ni šta je karakter", navodi se u saopštenju.

Za nevjerovati je, kažu, da mnogo toga ne znaju ni ovdašnje organizacije civilnog društva kojima je u opisu posla da se pozabave zloupotrebama i neregularnostima u izbornom procesu i da se oglase povodom kršenja ljudskih prava?!

"Ili možda smatraju da nemaju povoda za reakciju? Montenegro International neće dozvoliti da ostanu nekažnjen svi oni koji su učestvovali u izazivanju haosa tokom izbora u Šavniku, kao i oni kojima je bila dužnost da ovaj haos spriječe", poručuju iz MI.

Portal Analitika