Društvo

"Perfidno iskreirana BIRN-ova mreža tzv.“crnogorskog nacionalizma“"

MI: BIRN-ova mreža nacionalističkog i ekstremističkog targetiranja iskrenih patriota

Perfidno iskreirana BIRN-ova mreža tzv.“crnogorskog nacionalizma“ na kojoj su se našli neformalna feministička grupa „Bogougodnice“ i nepostojeći „Pokret komite i patriote Crne Gore“ otvorila je lavinu reakcija na ovaj provokativni i zlonamjerni projekat, usmjeren prvenstveno na dokazivanje postojanja navodnog crnogorskog nacionalizma, kako bi se abolirao srpski šovinistički i klerofašistički konglomerat usmjeren na rušenje ustavnog, pravnog i državotvornog koncepta Crne Gore, saopštili su iz Montenegro International.

MI: BIRN-ova mreža nacionalističkog i ekstremističkog targetiranja iskrenih patriota Foto: screenshot
Portal AnalitikaIzvor

„BIRN-ova mreža nacionalističkog i ekstremističkog targetiranja iskrenih patriota, građanskih aktivista, novinara i boraca za ljudska prava i slobode, u ovih dvadesetak dana koliko traje hajka i „lov“ na Crnogorce i Crnogorke, postala je jasan pokazatelj nadmoći propagande koju su u regionu preuzeli rusko-srpski i kirilovsko-porfirijevski medijski oligarsi“, navode u saopštenju.

Ovaj, kako ističu, metodološki neutemeljen projekat koji opslužuju opskurna novinarska piskarala iz Crne Gore postao je instrument za napredno zastašivanje slobodnomislećih, nezavisnih, depolitizovanih intelektualaca i intelektualki koji su digli svoj glas protiv: klerikalizacije društva; krađe crnogorskog sakralnog i kulturnog blaga; obezbijeđivanja eksteritorijalnosti na 52 km kvadratna državne teritorije; izbornog inženjeringa i brisanja iz biračkog spiska svih Crnogoraca i Crnogorki sa privremenim boravkom u dijaspori; srpskog, vjerskog fundamentalizma ukorijenjenog u podršci i ideološkoj matrici fašističkog pokreta iz 2.sv.rata; negiranja crnogorske nacije, istorije, jezika, crkve i svih drugih oblika degradacije crnogorskog društva. 

„BIRN-ovi „eksperti“ su legitimni, nenasilni, ustavom i deklaracijama o ljudskim pravima i slobodama dozvoljeni i zagarantovani oblik otpora navedenim deformitetima, proglasili opasnim po društvo, region i ZB usmjeravajući svoje zle i otrovne strelice na sve pojedince i organizacije kojima je odbrana identiteta i društvenog prosperiteta svoje države utemeljeni etički kodeks.

No, odsustvo morala, objektivnog izvještavanja, nedavanja prostora da se „unaprijed osuđeni crnogorski nacionalisti“ brane od kleveta, uvreda, degradacije,manipulativnog targetiranja i ugrožavanja života, ostavlja nam dovoljno prostora da poručimo da će osim BIRN-a i njegovog rukovodstva, na pravnu odgovornost biti pozvani i finansijeri ovog sramnog provizorijuma, o čemu ćemo crnogorsku i regionalnu javnost blagovremeno obavijestiti“, zaključuju.

Portal Analitika

Komentari (6)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
P PODGORIČANIN_neregistrovani
03.12.2022. 12:47

Mozemo li se prijaviti, volio bi da i moje ome srave pored ostalih "Nacionalista " iz CG. čast mi je sto sam Crnogorac i nisam posrbica i izdajnik svega sto je Crnogorsko. Jreteni neskolovani, samo procitajte koja je Crkva bila u doba Kralja Nikole ako se već pozivste ns Petroviće. samo izgiglujte Ustav CG iz 1905 član 40!!!

29
1
b bjelopavlić_neregistrovani
03.12.2022. 16:03

@PODGORIČANIN_neregistrovani Ustav jedne države nemože da uređuje crkvu i da proglašava autokefalnost. To je jasno svakom polupismen om građaninu. E Viva!!

1
14
E Ena_neregistrovani
03.12.2022. 16:32

@PODGORIČANIN_neregistrovani Da nisi neki Njegošev Crnogorac "sviju vera i nacija" ?

0
11
D Danilo_neregistrovani
03.12.2022. 17:17

I svi koji žele dobro Crnoj Gori

8
0