Svijet

Meloni: Cijena energije prioritet, braniću nacionalni interes

Liderka Braće Italije Đorđa Meloni, za koju se očekuje da će biti naredna premijerka Italije, izjavila je da će sljedeća vlada usmeriti svoje napore na pokušaj da ukroti rastuće cijene energije.

Meloni: Cijena energije prioritet, braniću nacionalni interes Foto: ap
DanasIzvor

Đorđa Meloni se obratila javnosti na poljoprivrednom sajmu u Milanu, prvi put poslije izbornog dana, kada je većinu glasova osvojila koalicija desnih partija, među kojima su najveća Braća Italije.

Poručila je da će sljedeća vlada usmeriti svoje napore na pokušaj da ukroti rastuće cijene energije.

„I dalje mislim da je ovo primarna odgovornost nove vlade, i očigledno smo posvećeni rješavanju tog problema“, istakla je Melonijeva.

Liderka desnice, za koju se očekuje da će biti nova premijerka Italije, za rastuću cijenu energije okrivila je spekulacije.

Poručila je da će braniti italijanski nacionalni interes, ali je napomenula da to neće značiti negativan odnos prema međunarodnim partnerima, navodeći da je u „redovnom kontaktu“ sa odlazećim predsjednikom Vlade Mariom Dragijem.

Melonijeva se juče sastala koalicionim partnerom i liderom stranke Forca Italija Silvijom Berluskonijem, sa kojim je razgovarala, između ostalog, o hitnim temama, kao što je cijena energije, navele su dvije stranke u zajedničkom saopštenju.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.