Društvo

Mekić: Rat crnogorskih medija na štetu građana Crne Gore

Izvor

- I Almer Mekić ima pravo da se žali kao, što imaju i ova gospoda, koja sebe smatraju za poštene, a nas za lopove i kriminalce. Takođe ćemo u pismu tražiti od ambasadora da reaguju na sve medije koje ovih dana vode rat između sebe, a na štetu građana Crne Gore, jer se njihovi vlasnici, bore za lične interese, koristeći tešku socijalno-ekonomsku situaciju, a građane - za svoja medijska obračunavanja – kaže Mekić i dodaje:

- Pozivamo sve novinare iz medija koje vode međusobna obračunavanja, da upozore svoje poslodavce, da ih ne koriste za njihove obračune. Vjerujte, jedva čekam da dođe Štefan File, jer sam sa mojim aktivistima, pripremio jedan dobar performans, a tiče se ovih partnera koje sam naveo, kao i ostalih medija.

Takođe bih poručio gospodi Ivanoviću, Jovoviću i Milutinoviću, nemojte misliti da Vas je Almer Mekić zaboravio, meni je moja čast najbitnija, za razliku od Vas, pa neću braniti samo svoju čast već čitavog sjevera, jer ste čitav sjever nazivali kriminalcima, narkomanima, i ne znam čime već – kaže Mekić.

On napominje da se ne oglašava stalno i naglašava da – ‘dok se god svi trojica, zajedno sa vašom partnerkom Vanjom Ćalović ne izvinete, meni i mojoj porodici i ne platite za duševne boli koje ste nam nanijeli, imaćete na vratu mene i moju kompletnu porodicu, a vjerujte i čitav sjever’.

- Interesantno, kako Vas boli ako Vas neko "vrijeđa". Mislite li Vi da niko nema dušu i "časti" osim vas trojice gospodo. Da li znate da ste dosadašnjim načinom pisanja i paušalnog vrijeđanja ubili ono najsvjetlije što je Crna Gora imala - a to je bila "riječ".

Kakvu ste pustoš ostavili i posvađali Crnu Goru kojoj ne date dušu da odmori - "moralisti". Svaka ovakva Vaša reakcija, kome se god Vi budete žalili, žaliću se i ja, dok mi se javno ne izvinite, gospodo za laži koje olako iznesoste u vašoj štampi. Rado Vas očekujem da me ponovo napadnete, jer nijeste ni svjesni da ću sljedeći put svoju porodicu dovesti ispred vaših kuća i stanova, kao i ovog vašeg, kako ga nazivate profesora, a ne bude li me ova država zaštitila, organizovaću vam protest i ispred ,,MANS-a'' i ispred vaših kuća. Garantujem Vam da će biti veći nego onaj vaš što ste ga organizovali posljednji put u Podgorici, i koji ste morali uživo prenositi, što vjerovatno nema nikakve veze sa reklamnim fondom sprskog M:tela – kaže Mekić.

On na kraju saopštenja dodaje:

- A gospodinu Mladenu Milutinoviću poručujemo da trenutno naša organizacija radi na jednom slučaju, gdje je i on umiješan, a tiče se zemlje na elitnom mjestu u Podgorici, tako da ćemo u skorije vrijeme i vidjeti ko se sa kim družio i ko se "opario" i ko je čega vlasnik, i ko je koga prevario u svojim redovima, ali mi ćemo u javnost izaći sa argumentima i dokazima.

Nadam se gospodo iz nezavisnih medija, da ćete ovo čitavo moje saopštenje uz ostale medije objaviti, jer vi se pozivate da ste nezavisni, pa pokažite da ste nezavisni i objavite ovo saopštenje, nemojte samo ona koja vama odgovaraju. Siguran sam da smo svi u CG daleko od nezavisnosti medija, što pokazuje medijski rat koji se vodi u Crnoj Gori, a sve radi ličnih interesa pojedinaca. Niko se ne pita od svih tih silnih medija, kako ovaj narod da preživi, već samo ko je koga pomenuo.

Zato ćemo pozvati gospodina Filea da stane na put ove harange koju koristite, tobože, zbog brige za građane, a ustvari, da bi se obračunavali između sebe – zaključio je Mekić.

Portal Analitika