Region

Medvedev pohvalio Dodika: Cijenim vaš lični doprinos u saradnji sa Rusijom

Predsjednik političke stranke "Јedinstvena Rusija" i zamjenik predsjednika Vijeća sigurnosti Rusije Dmitrij Medvedev čestitao je izbornu pobjedu novoizabranom predsjedniku Republike Srpske i lideru SNSD-a Miloradu Dodiku.

Medvedev pohvalio Dodika: Cijenim vaš lični doprinos u saradnji sa Rusijom Foto: klix.ba
Klix.baIzvor

Dodik se na društvenim mrežama pohvalio činjenicom da mu je Medvedev, koji je nedavno izjavio da je Rusija u "svetom sukobu sa Sotonom", čestitao izbor za poziciju predsjednika manjeg bh. enetiteta koju je osigurao tokom nedavno održanih Opštih izbora u BiH.

"Primite moje iskrene čestitke povodom pobjede SNSD-a na opštim izborima u BiH. Ovaj uspjeh dokaz je da je doslijedan politički kurs koji se sprovodi pod Vašim rukovodstvom snažan i relevantan te nailazi na odjek među srpskim narodom Vaše zemlje", istakao je Medvedev.

Zamjenik predsjednika ruskog Vijeća sigurnosti naglasio je da u potpunosti podržava stav SNSD-a koji ide u prilog vojne neutralnosti BiH.

"Visoko cijenim Vaš lični doprinos produbljivanju sveobuhvatne saradnje s Rusijom, takođe s toplinom se sjećam naših susreta. Računam da ćemo nastaviti dijalog zasnovan na povjerenju i interesu naših naroda, uključujući dalji razvoj međustranačkih kontakata. Želim Vam, poštovani gospodine Dodik, dobro zdravlje te puno uspjeha, a svim građanima Republike Srpske - mir i blagostanje", poručio je Medvedev novoizabranom predsjedniku RS-a.

Portal Analitika