Politika

Medoks: Dali smo ekspertizu da se ispita nezakonito bogaćenje

Ujedinjeno Kraljevstvo pružilo je ekspertizu Crnoj Gori kako bi podržalo razvoj propisa o nezakonitom bogaćenju, kazala je britanska ambasadorka Karen Medoks.

Medoks: Dali smo ekspertizu da se ispita nezakonito bogaćenje Foto: Foto:Skupština CG
Mina Izvor

Ona je rekla Danu da Ujedinjeno Kraljevstvo ostaje otvoreno za dalju saradnju sa crnogorskim partnerima na suzbijanju finansijskog kriminala i korupcije.

Medoks smatra da je važno uspostaviti odgovarajući zakonodavni okvir za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, kao i odgovarajuće institucije za sprovođenje tog zakonodavstva.

"Zakoni koji se odnose na nezakonito bogaćenje zasigurno su jedan od elemenata u suzbijanju finansijskog kriminala. Ujedinjeno Kraljevstvo je pružilo ekspertizu Crnoj Gori kako bi podržalo razvoj propisa o nezakonitom bogaćenju”, rekla je Medoks.

Prema njenim riječima, ključ je primjena u praksi.

Medoks je ocijenila da, koliko će bilo koji novi zakon dati doprinos vladavini zakona u Crnoj Gori ne zavisi samo od njegovog sadržaja, već i od toga koliko se dobro primjenjuje u praksi.

"Ujedinjeno Kraljevstvo je otvoreno za dalju saradnju sa crnogorskim partnerima na suzbijanju finansijskog kriminala i korupcije”, poručila je Medoks.

Portal Analitika