Politika

Jedan od lidera DF poručio da ih ne zanimaju fotelje već reforme

Medojević: Krivokapić tražio vladu oročenu na 200 dana

Svu odgovornost za stanje u zemlji preuzeo je mandatar Zdravko Krivokapić, kazao je lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević. On je naveo i da će ekspertska vlada, bez političara, biti slaba i oko svake odluke trebaće da pregovara o većini.

Medojević: Krivokapić tražio vladu oročenu na 200 dana Foto: Skrinšot
Portal AnalitikaIzvor

Mandatar Zdravko Krivokapić kazao je da će narednih dana predložiti kandidate za ministre u ekspertskoj vladi.

“Poslije dva mjeseca zamlaćivanja, grafikona, algoritama, raspodjele resora partijama, usaglašavanja i medijakih prepucavanja, Krivokapić je konačno saopštio ono što sam ja znao još prije dva mjeseca. Hoće vladu bez političara! Priča o nepodobnosti nas trojice je bila obična laž. Kao što sam više puta izjavljivao. Nijesmo sporni nas trojica. Nego svi političari su sporni. Neko je iz druge familije masno lagao”, naveo je Medojević na Facebook profilu.

Neformalni centri moći, kako je napisao Medojević, žele da vladaju bez demokratske provjere na izborima.

“Prvi put u istoriji parlamentarne demokratije, Vladu će sačinjavati neki nepoznati ljudi za koje niko nije glasao. Mi smo pokazali da nas fotelje ne zanimaju, ali nas zanimaju reforme, a još nijesmo vidjeli bilo kakav program niti plan reformi”, kaže lider PzP-a.

 

Krivokapić: Potvrđen dogovor o ekspertskoj Vladi, narednih dana prijedlozi kandidata za ministre Krivokapić: Potvrđen dogovor o ekspertskoj Vladi, narednih dana prijedlozi kandidata za ministre Krivokapić: Potvrđen dogovor o ekspertskoj Vladi, narednih dana prijedlozi kandidata za ministre Krivokapić: Potvrđen dogovor o ekspertskoj Vladi, narednih dana prijedlozi kandidata za ministre
3
Krivokapić: Potvrđen dogovor o ekspertskoj Vladi, narednih…
30.10.2020 13:48
Abazović: Preovladao koncept ekspertske vlade, očekujem da u njoj ne bude političara Abazović: Preovladao koncept ekspertske vlade, očekujem da u njoj ne bude političara Abazović: Preovladao koncept ekspertske vlade, očekujem da u njoj ne bude političara Abazović: Preovladao koncept ekspertske vlade, očekujem da u njoj ne bude političara
11
Abazović: Preovladao koncept ekspertske vlade, očekujem…
30.10.2020 13:06

 

Navodi kako je Krivokapić danas rekao da želi prelaznu Vladu sa ograničenim mandatom od 200 dana i da mu je cilj stvaranje uslova za fer izbore i demontažu sistema.

“To nijesu samo riječi jer podrazumijeva temeljne i radikalne političke reforme, o kojima Krivokapić još nije progovorio ni riječ. Ako ostane pri ovoj varijanti Vlade, oročenoj na 200 dana, koja će biti prelazna Vlada za organizovanje prvih fer i slobodnih izbora, onda će nas morati obavijestiti o planu reformi”, naveo je Medojević.

On ističe da je tražio od mandatara ciljeve u prioritete Vlade, spisak ministara i program rada Vlade, kao i da precizira koliko će trajati mandat Vlade.

“On je rekao da traži 200 dana. Ja sam rekao da će PzP podržati svaku Vladu bez DPS-a. Ovo je manjinska Vlada koja će biti slaba i oko svake odluke trebaće da pregovara o većini. Vlada će biti pod pritiskom oligarha druge familije i starog režima. Ovakva Vlada će stalno biti između čekica i nakovnja, jer su očekivanja obespravljenog i osiromašenog naroda ogromna”, zaključio je Medojević.

Portal Analitika