Politika
  • Portal Analitika/
  • Politika /
  • Medojević: Dritan je srušio vladu Zdravka Krivokapića zbog preuzimanja kontrole nad švercom cigareta

Medojević: Dritan je srušio vladu Zdravka Krivokapića zbog preuzimanja kontrole nad švercom cigareta

Saznanja jedne moćne zapadne obavještajne službe nedvosmisleno ukazuju da je Vlada Zdravka Krivokapića švercovala cigarete i da su Zdravko Krivokapić, Dritan Abazović i Milojko Spajić imali konkretne motive i koristi zbog čega su dopustili nastavak šverca, saopštio je lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević.

Medojević: Dritan je srušio vladu Zdravka Krivokapića zbog preuzimanja kontrole nad švercom cigareta Foto: Pobjeda
Portal AnalitikaIzvor

"Na izričiti zahtjev naših stranih partnera, crnogorske službe su prikupile informacije, saznanja, materijalne dokaze o direktnom učešću 42. Vlade i Krivokapića, Abazovića i Spajića u švercu cigareta. Strane službe, uz pomoć ANB su došle do saznanja da je Dritan srušio 42. Vladu Krivokapića samo iz jednog razloga - preuzimanja kontrole nad švercom i eliminisanja Krivokapića iz tog posla", ističe Medojević.

Kako navodi, GST Novović ima kompletiran slučaj protiv Abazovića, Miloševića i Mikića iz URE i njihovih partnera u švercu najmanje 20 šlepera cigareta iz 2022.godine - kad je Dritan postao Premijer.

"Istragu treba kompletirati i za učešće Krivokapića (i najmanje jednog člana njegove porodice) i Milojka Spajića u šemi šverca cigareta u cilju otkrivanja istine koliko miliona eur su uzeli “apostoli” i “eksperti” od krimalnih aktivnosti crnogorske mafije i kakva je uloga ključnih vođa crnogorske mafije u uvođenju Krivokapića, Abazovića i Spajića u nekadašnji monopolski posao DPS-a", dodaje Medojević.

On naglašava da onna struktura koja prekine ovaj kriminalni lanac šverca biće zapisana u istoriji kao reformska i demokratska. 

"Nažalost, za sada, sve strukture u vlasti su lako prihvatale ponude mafije da se šverc nastavi. Svima je bilo jasno da mojim dolaskom na poziciji Koordinatora reformi službi i demokratske tranzicije, šverc cigareta bi stao za jedan dan. Zbog toga je mafija i korumpirani političari i napravili kampanju laži da zapadne države ne žele DF u Vladi.DF u Vladi nije željela crogorska mafija i šverceri. Zato su izabrali svoje 42. i 43. Vladu koje su im garantovale da će sve ostati isto", zaključio je Medojević.

Portal Analitika