Politika

MEDOJEVIĆ: Najteže je pregovarati sa predstavnicima krupnog kapitala koji osnuju stranku

Izvor

Medojević je ocijenio da se politički dogovori najteže postižu sa stranačkim predsjednicima koji nemaju moć odlučivanja, podsjećajući da je u karijeri konsultanta pregovarao sa predstavnicima vlasti, ali i krupnog kapitala i da su im interesi obično isti.

- Posebno je teško pregovarati sa krupnim kapitalom koji osnuje stranku. Tu je veoma teško postići dogovor jer lideri tih stranaka obično nemaju moć odlučivanja, pa se svako malo pregovori moraju prekidati kako bi tkz. lider stranke obavijestio vlasnike stranke i čekao njihov odgovor. Mnogo je jednostavnije razgovarti sa vlasnicima stranke, nego sa izvršnim direktorima koje su postavili vlasnici, napisao je Medojević.

Upitan da li je mislio na Pozitivnu Crnu Goru, njenog predsjednika Darka Pajovića i vlasnika Vijesti Miodraga Perovića, Medojević je pojasnio da nije mislio ni na jednu stranku.

- Govorim o situaciji kada pregovaraš sa političarima o političkim pitanjima, a ne znaš koji su privatni interesi vlasnika i finansijera te stranke. To je čest slučaj na Balkanu, napisao je Medojević.

Medojević juče za Vijesti nije želio da pojasni na koje stranke i predstavnike krupnog kapitala je mislio u svom komentaru.

Portal Analitika